Александровска срещу лекарка, замесила болницата в кампанията на БСП

OFFNews 18 октомври 2015 в 10:55 5321 4

Лекар от столичната Александровска болница се включи в предизборната кметска кампания на БСП в Разград. Доктор Виолета Чернодринска, която ръководи отделението по детски очни болести в университетската клиника, отрича да е участвала в предизборна агитация на партията.

Тя потвърди, че е извършвала прегледи на деца в Разград. Инициативата обаче е организирана от структурите на БСП в града, съобщи бТВ. 

Ръководството на Александровска болница започва проверка по случая с безплатните прегледи, обявени от детската очна специалистка доц. Виолета Чернодринска в Разград като част от предизборната кампания на БСП без знанието на болницата. Спрямо нея ще бъдат предприети съответни действия, съобщиха от Александровска.

Ръководството на болницата категорично не приема нейното име да се замесва в кампанията на която и да е партия, пише в позицията. То е синоним на качествени здравни грижи, достъпни за всички и затова създадената ситуация е крайно неприемлива, обясняват от болницата.

Александровска е осъществила безплатни прегледи на над 7000 деца в различни краища на страната в инициативата "Направи добро" от 2013 г. насам. Тази дейност стана повод да получим техника чрез дарения от "Българската Коледа", уточняват от болницата.

Това лято Александровска започна и безплатни прегледи на възрастни хора, но те са временно спрени, за да не се замесва дейността в предизборната кампания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!