70,5 млн. лева ще струват изборите на 2 октомври

OFFNews 04 август 2022 в 14:40 1260 1

протокол

Снимка БТА/Архив

Протокол от машина

Правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. 

Одобрените средства са в размер на 70,5 млн. лева.

Това ще са четвъртите парламентарни избори в рамките на година и половина - от април 2021 г. досега. През април план-сметката беше 65,2 млн. лева, само три месеца по-късно - за 11 юли, бяха отпуснати 57,1 млн. лева, както и допълнителни 11 млн. лева заради извънредната епидемична обстановка. 

През ноември - за президентските и парламентарните избори, план-сметката възлизаше на 123 млн. лева.

Сега от пресцентъра на Министерския съвет съобщават, че дейностите, които ще се финансират с отпуснатите 70,5 млн. лева включват: подготовка и отпечатване на избирателните списъци; закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали; отпечатване на бюлетините; логистично осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет; възнаграждения на членовете на районните и секционните избирателни комисии; компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите; провеждане на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване.

Правителството има готовност да осигури необходимите средства при вземане на Решение от страна на Централната избирателна комисия за въвеждане на видеонаблюдение в избирателните секции, както и при сключване на договори за логистика и техническа поддръжка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване и за други материали и съпътстващи дейности за обезпечаване на машинното гласуване.

Необходимите средства за финансирането на одобрените с план-сметката разходи ще се осигурят за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2022 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

1

pisnamiotmutri

04.08 2022 в 15:20

Малко им е - като не знаят да гласуват. 4 пъти Тошковци ще ми слагат за незаобиколим фактор. Бананаджии