7 опоненти застанаха зад Куленски за II тур в Пазарджик. В града плашели хората какво ще се случи, ако се смени властта

Кандидатът призова МВР да види какво правят хора с прякори Чайката и диджей Гунди

Мая Младенова 03 ноември 2023 в 09:41 2475 0

Петър Куленски

Снимка БГНЕС

Петър Куленски

Осем кандидати за кмет на Пазарджик - съперници на първия тур на местните избори, застанаха зад кандидатурата на адв. Петър Куленски (ПП-ДБ) за втория тур на изборите.

"В града се случва нещо безпрецедентно - осем кандидати се обединяват около една кандидатура, за да бъде сменено дългогодишното управление на града", заяви днес в сутрешния блок на bTV Петър Куленски.

На брифинг преди ден Благо Солов, д-р Цоко Цоков, Иван Папазов, Трендафил Величков, Чавдар Чавдаров, Ангел Василев, Тинко Василев, заедно с политическите организации зад тях. "Съгласихме се, че имаме обща кауза – да върнем свободата на Пазарджик. Залогът е огромен, надявам се, че всички го разбират. Изборът е още 4 години на застой, регрес, отиващи се млади хора, отдръпващи се бизнес инвестиции или свободен Пазарджик“, заяви Петър Куленски.

На балотажа в неделя кандидатът се изправя срещу Тодор Попов, който сега е издигнат от коалиция "Новото време", подкрепен и от ГЕРБ, и управлява вече четири мандата.

Енергията в града и в общината в момента е изключително силна. Вярвам, че ще ни подкрепят и хора, които досега не са гласували, заяви днес Куленски.

Той призова МВР спешно да види какви изборни манипулации и купуване на гласове се готвят в града. Посочи и конкретни хора - мъже с прякори Чайката и диджей Гунди, както и общински съветник от ромски произход, купували гласове в ромската махала.

По думите на адв. Куленски хора в града са заплашвани от досегашните управляващи - на роми било казано, че ако кметът падне, ще им бъдат бутнати къщите. А родители на деца, които се занимават със спорт, чували, че в града няма да има тренировки по футбол, волейбол и др., ако кметът се смени, разказа Куленски.

Голям бил натискът в селата, в повечето от които Тодор Попов печели първия тур - хората там биват управлявани със страх и репресии, видях с очите си организацията на контролират вот пред изборните секции, обяви Куленски.

„Ние сме свидетели на нещо безпрецедентно, което се случва в града ни. Осем кандидата се обединихме около общата идея Пазарджик да получи право на един нов живот. Когато градът се превърне в най-бързо обезлюдяващия се град в България, когато от него лъха на корупция, когато той се управлява със страх, когато кметът нарича себе си тежък феодал, най-нормалното нещо е ние да си подадем ръка“, каза кандидатът.

Истината е, че МВР не иска да спре контролирания вот в Пазарджик, смята той.

„Време е да спрем да гледаме в миналото и да започнем да гледаме в бъдещето. Вярвам, че Пазарджик има нужда от промяна и гражданите ще излязат да гласуват в неделя, за да дадат шанс за нов живот на града“, каза още кандидатът за кмет на ПП-ДБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша