Quantcast

Иван Костов пред OFFNews: Лазов е ненадежден свидетел, паметта му - избирателна

OFFNews Последна промяна на 27 март 2019 в 16:44 15443 4

Първото и засега единствено име на политик, което прозвуча по време на първия разпит по мегаделото „КТБ“, беше това на бившия премиер Иван Костов. Основният свидетел на прокуратурата Бисер Лазов си спомни, че по указание на банкера Цветан Василев е трябвало да дава на бившия премиер определени суми пари. По този повод OFFNews потърси за коментар г-н Костов.

Ето какво ни каза министър-председателят в периода 1997-2001 г.:

- Г-н Костов, от разпита на Бисер Лазов излезе само вашето име. Очаквахте ли го?

- Свидетелството на Бисер Лазов е отдавна известно на обществеността. От информацията в медиите оставам с впечатлението, че е пропуснал няколко факта и уточнения, които променят смисъла на спомените му.

- Какво имате предвид?

- По времето, за което свидетелят говори, срещите ми с Цветан Василев са свързани с моето участие в изпълнение на договор за анализ, оценка и мониторинг на рискове за неговия бизнес. Бях основен изпълнител на този договор, за който свидетелят Лазов е повече от отлично осведомен. Стойността на този договор не се различава от обичайната на пазара.

- Лазов говори за ежемесечни суми, които ви давал!

- На него му е много добре известно, че плащанията по този договор бяха ограничени до 4-5 месеца. Те са по банков път, не са нито за мен нито за управителя на фирмата дъщеря ми Мина Костова. Никой от нас не е получавал лично такива доходи. Този и последвалите договори позволиха да се създаде и развие експертния потенциал на Лабораторията за управление на рискове.

- Изненадаха ли ви вчерашните показания на бившата дясна ръка на Цветан Василев?

- Не. Те отдавна са експлоатирани от прокуратурата и жълтите медии. Надявам се, че съдът ще оцени колко ненадеждна и избирателна е паметта на прокурорския свидетел Лазов. Той си спомня само моето име и не си спомня никой от списъка с действащи политици, който е известен на обществеността. Напомням - по това време вече не заемах никакви политически позиции, така че очевидно не съм злоупотребил с тях.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5957

4

sinia sova

28.03 2019 в 11:36

Вярвам на Иван Костов! А мръсотията около удара над КТБ е доста голяма ,но мафиотските ,герберунгелски институции нямат за цел да разкрият истината , защото трябва да започнат от 2009 година и да стигнат до фактическия удар върху банката и следите за това престъпление май ще стигнат до главатаря на герберунгелите ,до другия мафиот пеевски , че до самия цацаров! А за Костов - на всички вече е ясно , че може да го искарат виновен и за престъпленията на герберунгелската мафия , и дори за "апартаментгейт" ...нали???

7671

3

Hissarion

28.03 2019 в 10:27

Лаборантските услуги са скъпи. Добре се е насочил г-н Костов към преквалификация.

21762

2

spirit оригиналът

27.03 2019 в 17:47

Хахахаха,"Те са по банков път, не са нито за мен нито за управителя на фирмата дъщеря ми Мина Костова. Никой от нас не е получавал лично такива доходи."Хахахаха

21765

1

Victimized

27.03 2019 в 16:52

Това е върха на журналистиката, свидетеля свидетелства, че лицето Х е взимало неправомерно пари от даден банкер.
Журналистите взимат интервю от лицето Х за да потвърдят свидетелството срещу самия него.
Все ми е тая от кой е взимал пари Ваньо, истината е, че КТБ беше банката на властта и реално малко политически партии останаха не замесени с нея.
От там на татък отговорността за фалита е на всички управления които са съпътствали възхода и следователно падежа на банката.