Километър опашка пред секцията в Лондон (видео)

Николаос Цитиридис 12 май 2013 в 17:55 4510 2

Километрична опашка се изви пред секцията ни в Лондон. Снимка Мария Карвър
Километрична опашка се изви пред секцията ни в Лондон. Снимка Мария Карвър

Опашка дълга около километър се изви пред избирателната секция в Лондон. Във "Фейсбук" десетки потребители публикуват снимки от гласуването там.

В момента пред секцията в Лондон има две опашки: една за тези, регистрирали се предварително, и една за тези, които подават декларация на място. "Към 11:30 в секцията влизаха гласоподаватели, чакали около 2,5 ч (ненаправили предварителна регистрация) и такива, чакали около 1 час (с направена регистрация онлайн).

Друг проблем е, че подалите заявление онлайн по грешка се оказват на другата опашка, което допълнително забавя процеса, обяснява наш сънародник.

В социалните мрежи съобщават, че пред секцията има и напрежение. Опашката се движи изключително бавно, а някои от чакащите твърдят, че познати на комисията влизат с предимство.

Безпрецедентно дългата опашка се оформи, след като за българите в Англия бяха открити само две секции за гласуване - в посолството в Лондон и в Тотнъм.

Много от съгражданите ни в Лондон са се отказали при вида на опашката. Други са изтърпели два часа чакане, но и те не са гласували. 

Малко преди 16 часа българско време приключи гласуването в Канбера, Сеул, Пекин и Токио, обявиха от Външно министерство.

В китайската столица се наблюдава рекорден брой гласоподаватели - до 15:30 са предадени 80 бюлетини. На парламентарните избори през 2009 г. например е имало 51 гласа.

Към 16 часа в чужбина са гласували общо 55 868 българи. Гласуването протича нормално. Няма постъпили сигнали за инциденти и нередности, посочват от МВнР.

Най-късно ще приключи изборният ден в Лос Анжелис и Сънивейл, САЩ - на 13 май в 6:00 българско време, заради часовата разлика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки