Дянков раздал 234 хил. лв. коледни бонуси

Юлиан Христов 30 януари 2012 в 17:26 2005 1

Симеон Дянков   Снимка: Сергей Антонов
Симеон Дянков Снимка: Сергей Антонов

Министърът на финансите Симеон Дянков е дал под формата на бонуси на служителите на ведомството 233 725 лева в края на 2011 година, съобщава в своя публикация в. „Труд“, като се позовава на Любослав Филчев, директор на дирекция „Човешки ресурси и административно обслужване“ в министерството.

Парите са разпределени между 176 служители, като няма информация кой каква сума е взел, защото според Министерството на финансите това са лични данни, посочва вестникът. В заявление за достъп до обществена информация от вестника питат какви суми са били изплатени под формата на извънредни възнаграждения, бонуси и допълнително материално стимулиране. Поискан е и списък на служителите с тяхната длъжност и сумата в левове, изплатена на всеки един от тях. С позоваване на Закона за личните данни от министерството отказали да предоставят разбивка на сумите по длъжности.

Според вестника директори на дирекции са взимали по 30 хил. лв. бонуси по Коледа. От обявената пред "Труд" информация става известно, че 28 на сто от всички 620 служителите са били наградени. Ако сумата се разпредели поравно, излиза, че средно всеки е получил средно по 1328 лева.

През октомври в телевизионно интервю вицепремиерът Симеон Дянков обяви, че докато е министър, 13-а заплата в държавната администрация няма да има. "...дори и да има пари за нея, те се подписват за 12 заплати и работят за 12 заплати", аргументира се той, пише „Дневник“. В същото интервю той посочи, че коледни добавки за работещите в държавния сектор няма да има.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!