Всичко, което трябва да знаете за онлайн брокерите

OFFNews 17 февруари 2021 в 17:09 2470 0

Искате да инвестирате парите си? Инвестирането е необходимо, за да генерирате разумна норма на възвръщаемост и да имате пари за постигане на цели като заплащане на колежа на децата или пенсиониране. Въпреки че инвестирането е важно, може да изглежда обезсърчително. Добрата новина е, че има много отлични брокери, от които можете да избирате, които предоставят възможност за покупка и продажба на инвестиции с ниски комисионни и достъпни такси.

Когато избирате онлайн брокер, обърнете внимание на редица основни показатели: минимален депозит, размери на спреда, режим на изпълнение на поръчки, терминал за търговия, ограничения при използването на определени стратегии за търговия, качество на клиентската поддръжка. Особено важно е да се провери стабилността на предлаганата платформа, мигновеното и качествено изпълнение на поръчките и скоростта на депозиране / теглене на средства.

Не забравяйте, че изборът на подходящия онлайн брокер е много важен и изисква известна проверка, за да получите максимума за парите си. В сайта www.trusted-broker-reviews.com/bg/ са тествани различни компании и там може да намерите най-доброто за вашата ситуация. На страницата ще получите и полезна информация за това как да търгувате, използвайки социална търговия и професионална поръчка Flow Trading, която ще даде предимства на пазарите и други търговци.

Какво е онлайн брокер?

Онлайн брокерът предоставя на търговеца възможността да извършва транзакции на валутните, фондовите и стоковите пазари чрез интернет. Всеки търговец, след като е инсталирал специална програма на своя персонален компютър - отдалечен терминал за търговия, получава директен достъп до търговия по текущите котировки на борсата или платформи за електронна търговия в реално време. В момента има много приложения, чрез които инвеститорите и търговците получават достъп до търговия.

Компютърните приложения са най-често срещаните платформи, които се инсталират на компютър безплатно и ви позволяват да управлявате акаунти, да анализирате движението на цените и да търгувате в реално време. Има добре познати стандартни програми, както и други програми на онлайн брокери, разработени според собствените им стандарти с допълнителни функции, които ви позволяват да търгувате не само с индивидуални инструменти, но и портфолио от инструменти.

Уеб приложенията са онлайн програми с по-малко функционалност, но търгуват чрез уеб браузъри, което ви позволява да търгувате от всяко устройство.

Мобилните приложения са платформи за устройства с операционни системи Android и iOs, които осигуряват достъп до търговия по всяко време от всяка точка на света. Мобилните платформи са особено подходящи за хората, които комбинират търговията с основната си работа.

Основните предимства на онлайн брокерите са голям ливъридж, фиксирани спредове, умерени минимални изисквания за депозит и предоставяне на информация за анализ и използване на сигнали за търговия.

Много онлайн брокери предлагат и достъп до международни акции, което ще ви позволи да увеличите възможностите си, като същевременно останете под пълен контрол върху решенията, които вземате.

Онлайн брокерите предлагат и набор от финансови инструменти, които могат да ви помогнат да защитите крайния резултат. От инструментите за бюджетиране до ипотечните калкулатори има много опции, предлагани от онлайн фирми.

Онлайн брокерски услуги:

осигуряване на достъп до платформата за търговия с незабавно изпълнение на поръчки;

удобен софтуер за анализ и търговия;

предоставяне на демо сметка (за изработване на вашата търговска стратегия);

предоставяне на ливъридж;

графична поддръжка (за технически анализ);

техническа поддръжка;

публикуване на икономическия календар и ежедневно аналитично проучване на пазара

Какви видове инвестиции можете да направите?

Има много различни видове активи, в които можете да инвестирате, затова се уверете, че вашият брокер предлага достъп до инвестициите, които ви интересуват. Разберете дали брокерът предлага възможност за търговия:

• Индивидуални промоции
• Предпочитани акции
• Първоначални публични оферти
• Фондове, търгувани на борса
• Взаимни инвестиционни фондове
• Облигации
• Ценни книжа с фиксиран доход

Може да не ви трябват всички тези различни възможности за инвестиция. Но ако сте по-напреднал инвеститор, уверете се, че избраният от вас брокер ви дава възможност да инвестирате в различни финансови продукти.

Как брокерът защитава вашия акаунт?

Точно както е важно да сте сигурни, че сте защитени, ако нещо се обърка с брокера, вие също трябва да определите дали брокерът осигурява защита, ако нещо се обърка с вашия акаунт. Брокерите не са имунизирани срещу инвестиционни загуби, но трябва да имат мерки за предотвратяване на измами.

Ето някои от ключовите моменти, за които трябва да внимавате:

Брокерска политика, ако акаунтът ви е хакнат: Отговорни ли сте, ако някой влезе в акаунта ви без разрешение, или брокерската компания ви възстановява загубата?

Политика за поверителност на брокерите: Вашата информация продава ли се на трети страни? Каква информация ще предостави брокерът на външни лица за вашия акаунт?

Протоколи за сигурност на брокера: Брокерът трябва да осигури силно криптиране. Имейлите трябва да са защитени, а защитните стени трябва да се използват за защита на данните на клиентите. Много брокери също така наблюдават системата денонощно и използват двуфакторно удостоверяване, което означава, че за влизане са необходими повече потребителско име и парола.

Не искате вашите активи да бъдат компрометирани от посреднически операции с ненадеждни методи за защита на данните или неадекватни политики за защита от измами.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!