Ваня Караганева остава директор на ДКК

OFFNews 03 декември 2021 в 17:55 4582 0

Агенцията по вписванията отказа за отпише Ваня Караганева като изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания (ДКК), съобщиха от пресцентъра на ДКК. 

Оттам излязоха с мотивиран отказ на направеното искане, тъй като "от представените документи не е установено валидно взето решение за освобождаване на изпълнителния директор на ДКК".

От Агенцията допълват, че заключението за направения отказ е незаконосъобразно свикване и провеждане на заседанието на Съвета на директорите от 29 ноември  и невалидно приемане на решенията му.

След като Съветът на директорите на ДКК освободи Ваня Караганева "заради редица противозаконни действия и безотговорни бездействия, които нанасят сериозни финансови щети на ДКК", министърът на икономиката Даниела Везиева поиска оставките на трима от борда на дружеството, назначени в последните дни от мандата на правителството на Бойко Борисов в края на април.

Нов трус в ДКК. Изпълнителният директор Ваня Караганева изгърмя месец след назначаването си

Ответен удар: Везиева иска оставките на трима от борда на ДКК

Ден по-късно Ваня Караганева излезе с позиция относно твърденията на Съвета на директорите, като отговори на всички обяснения точка по точка. КПКОНПИ също започна проверка, а от ДКК заявиха, че ще сезират Европейската прокуратура за решенията, взети еднолично от Ваня Караганева в качеството ѝ на изпълнителен директор.

ДКК дава Ваня Караганева на прокуратурата на Кьовеши

Министърът на икономиката даде брифинг за казуса с ДКК, като обяви, че тримата членове на Съвета на директорите на дружеството Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска, които гласуваха за освобождаването на изпълнителния директор Ваня Караганева, ще бъдат освободени. 

Везиева маха тримата от ГЕРБ в ръководството на ДКК

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови