ДКК дава Ваня Караганева на прокуратурата на Кьовеши

OFFNews Последна промяна на 01 декември 2021 в 16:11 1320 0

Изпълнителният директор и член на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания Рая Каназирева ще сезира Европейската прокуратура за решенията, взети еднолично от Ваня Караганева в качеството ѝ на изпълнителен директор.

За това съобщи самата Каназирева, след като от компанията дадоха възможност на журналисти да видят документите, подписани от Караганева, съобщи БНР.

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в прокуратурата. Не знам вече кой да информирам, честно казано! Видях, че може да се информира и да се пусне до Лаура Кьовеши. Смятам тази папка да отиде и до Европейската прокуратура", обяви Рая Каназирева.

На 29 ноември в състав от трима членове Съветът на директорите освободи Ваня Караганева като изпълнителен директор на компанията, а това провокира острата реакция на Министерството на икономиката и министър Даниела Везиева поиска оставките на тримата членове на съвета, подписали решението.

Според Рая Каназирева министър Везиева не е добре информирана и ще промени мнението си, когато се запознае с документите.

Малко по-рано стана ясно, че и антикорупционната комисия започва проверка на Ваня Караганева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови