Транспортният министър: Има риск да загубим парите за магистрала "Струма"

OFFNews 07 февруари 2017 в 14:21 6887 2

Има индикации за фатално забавяне на автомагистрала "Струма". Това обяви служебният министър на транспорта Христо Алексиев.

"За да не загубим пари, трябва да се ускори проектът за АМ "Струма". Там проблемът е с екологията", добави той.

Алексиев обяви и че е изискал от БДЖ дружеството да разработи дългосрочен и краткосрочен план за решаване на проблемите си.

Поискал съм от БДЖ краткосрочен план за действие за осигуряване на графика за движение на пътниците през 2017 г., посочи Алексиев.

Според него положението в БДЖ е много критично, а мениджмънтът на железницата не е предприел никакви мерки за решаване на проблемите.

Според министъра "БДЖ -Пътнически превози" не са е в състояние да изпълнят графика си за движение на влаковете за 2017 г. заради липса на мотриси и локомотиви.

"Никакви мерки не са предприети, за да може проблемът да бъде решен. Няма нито една процедура за ремонт на мотриси, за наем на локомотиви и мотриси", каза Алексиев.

Министърът обяви още, че е получил справка за 2016 г., според която за превоз на пътници с автобуси БДЖ са платили 1 млн.лв., защото са нямали локомотиви в изправност.

"Това е недалновидно мислене, което означава, че няма ясна концепция как да се реши проблемът", посочи министърът.

Той обяви, че предстои да се направи преглед на целия локомотивен състав и да се обявят процедури за наем на локомотиви.

Според Алексиев има варианти за рефинансиране на заема на БДЖ, а скоро предстоели срещи с кредиторите на компанията и със синдикатите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

2

Nik68

07.02 2017 в 14:48

Какви мерки ще се предприемат, за да няма закъснение "локомотив". Няма такава организация, която обявява график, който не може да спазва.

12415

1

senester

07.02 2017 в 14:31

Ромски изглеждащият бивш министър Московски прави втори неуспешен опит да загроби БДЖ.Явно много некадърен министър и доста жилава структура.Интересно от какво е разбирал този непрокопсаник,освен от целуване на подадени му анатомични части.
 
X

Да помогнем на украинските деца!