Шефовете на "Дунарит" подадоха оставки, заводът продължава да работи

OFFNews 10 август 2017 в 21:04 2794 1

Снимка БГНЕС

Членовете на Съвета на директорите на военния завод "Дунарит" подадоха оставки. Заводът продължава да работи и няма да се предприемат действия за затварянето му, обяви в Русе министърът на икономиката Емил Караниколов. 

Проблемът с "Дунарит" се появи, след като на членове на ръководството бяха повдигнати обвинения, с което трябваше да започне процедура за отнемане на лиценза на завода. Подадените оставки обаче облекчават работата срещу отнемане на лиценза, посочи министърът. 

На среща с премиера Бойко Борисов е решено да се създаде междуведомствен съвет за военнопромишления комплекс, който да заседава всеки месец и там да се обсъждат и решават бързо най-наболелите проблеми в отрасъла.

Работници от завода протестираха за пореден ден срещу процедурата за отнемане на лиценза на "Дунарит". По време на протеста те обявиха, че ако лицензът на завода бъде отнет, над 1300 души ще останат без работа. 

Демонстрантите затвориха пътя към Дунав мост за около половин час. 

Работници и служители от завод "Дунарит" в Русе излязоха днес за пореден ден на протест срещу процедурата за отнемане на лиценза на фирмата да произвежда военна продукция. Над 1300 души са заплашени да останат без работа, бе оповестено на протеста.

Емил Караниколов увери, че държавата застава зад работниците. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11058

1

piton

11.08 2017 в 01:28

Мдаа, от доста време се пише, че Пеевски (и ортака му БХ) имат апетити към Дунарит. Но съдът им попречи. И сега не кой да е, а специализираната прокуратура имала някакви обвинения срещу шефовете, пък отнемането на лиценз и проваляне на бизнес...

Е, обвиненията не са ясни, но шефовете се принудиха да подадат оставките, но ... май не стига. Сега щяло да има междуведомствена комисия, която да уреждала някакви неща. Е, кажете после, че държавни институции не се занимават с рекет в частна полза :)))
 
X

Подкастът на OFFNews