Няколко клика и българската гора става все по-голяма

Ново дръвче за всяка дигитално открита сметка в Райфайзенбанк

OFFNews 27 октомври 2021 в 09:01 18402 0

Едва ли първата, втората или дори десетата асоциация, която идва с откриването на нова банкова сметка, е грижата за природата! Но ковид пандемията, щем - не щем, промени живота ни в малко очаквани посоки. В определени сфери причини неудобства, но в други определено донесе позитивни промени, които улесняват ежедневието ни и ни пестят време.

Райфайзенбанк е намерила интересен начин как да обвърже навлизането на дигиталните и мобилните банкови услуги с това да живеем в една по-приветлива и зелена България.

От скоро банката осигурява засаждането на едно ново дръвче за всяка дигитално открита сметка. Колкото повече хора се възползват от откриването на онлайн сметка, толкова по-зелен ще става светът около нас - при това без да са необходими каквито и да е усилия за клиентите, които се възползват.  

Инициативата се осъществява в партньорство с най-активната неправителствена организация в тази сфера Гората.бг. 

Всеки, който се възползва от новата възможност, ще получи сертификат за участие в зелената инициативата на Райфайзенбанк и винаги ще му напомня, че е допринесъл за подобраване на средата, в която живеем и в която ще живеят следващите поколения.

Инициативата на банката е в унисон с принципите за устойчиво екологично, социално и корпоративно управление (ESG). Ангажиментът на групата Райфайзен Банк Интернешънъл е до 2025 г. около 35% от кредитния ѝ портфейл да бъде „зелен“ и „социален“, както и поетапно да излезе от бизнеса с въглищата, така че мини, енергийни централи, които работят с въглища или търговци в този сектор няма да получават финансиране от банките от групата РБИ. Райфайзенбанк (България) вече подкрепя с предимство устойчиви компании, екологични и социални проекти.

В унисон с тази политика е кампанията „Твоят зелен отпечатък“, която дава възможност на клиентите на банката да участват в промяната на средата. За всяка открита по дигитален път нова сметка, Райфайзенбанк осигурява засаждането на едно ново дръвче. Само за първите дни от инициативата приносът е с над 500 нови фиданки, като се очаква да бъдат засадени още хиляди широколистни и плодни дървета.

Специално при банковите услуги удобството да пестиш време, избягвайки опашките, е изключително, а броят на услугите, които са достъпни онлайн все повече се увеличава. Дигиталното откриване сметка всъщност е много по-бързо от това да го направиш в банков клон!

Така освен засаждането на едно ново дърво, се спестява хартия, транспорт,  консумативи за обслужване. Онлайн могат да бъдат открити разплащателни сметки с дебитни карти Mastercard или VISA, както и четири различни пакетни продукта според нуждите на клиента – Сметка ОНЛАЙН, Сметка За заплата, Сметка За всеки ден, Сметка За студенти и младежи. Те са предпочитани, тъй като са с по-изгодни условия и имат по-ниски разходи за теглене от банкомат, преводи и други ежедневни банкови операции.

Онлайн откриването на сметка е бързо, защото не се разхождаш до офис, а после не чакаш за обработка на документи. Необходими са само няколко минути - всеки може да го направи сам и дистанционно.

Всъщност цялата работа става с няколко клика. Най-лесно е през мобилното приложение RaiMobile - няма сложни форми за попълване, процесът е интуитивен и минава през няколко бързи стъпки. 

Онлайн през компютър или телефон откриването на нова сметка е възможно по всяко време и от всяко място – докато пътуваш за работа сутрин, по време на почивка или вечер от дивана вкъщи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови