Кирсан Илюмжинов се среща с медиите заради случая "Петрол"

Вероника Шербанова 18 ноември 2013 в 17:54 4846 0

Кирсан Илюмжинов
Кирсан Илюмжинов

 

Милиардерът Кирсан Илюмжинов ще се срещне с медиите по време на посещението си в България, след като миналата седмица Варненският окръжен съд реши, че Денис Ершов е новият изпълнителен директор на "Петрол Холдинг".

Денис Ершов притежава 47,5% от “Петрол”. Кирсан Илюмжинов изкупи дела му заедно с дела от 5% на Александър Мелник в средата на юни миналата година. 

В края на миналата година обаче в Търговския регистър са подадени документи, според които делът от 52,5% е собственост на Сергей Батурин, а Илюмжинов не присъства в списъка със собствениците.

В документите присъстват и подписите на Денис Ершов и Александър Мелник, удостоверяващи, че са продали на Батурин своите дялове. Ершов и Мелник обаче отрекоха да са подписвали тези документи.

През юни тази година Софийската районна прокуратура повдигна обвинения за използване на неистински документи на председателя на Съвета на директорите на „Петрол Холдинг“ АД Митко Събев и на изпълнителния директор на холдинга Орлин Тодоров. Обвинения бяха повдигнати и срещу Сергей Батурин.

След дълги съдебни битки Варненският окръжен съд обяви, че изпълнителен директор на "Петрол" е Денис Ершов.

Очаква се пред медиите Илюмжинов да разкрие какви са бъдещите му планове, свързани с "Петрол".

Представителят на Кирсан Илюмжинов в България Борис Деворкин съобщи пред OFFNews, че Илюмжинов не се е отказал от сделката за закупуването на акциите на Ершов и Мелник и сделката предстои да бъде завършена.

Срещата на Кирсан Илюмжинов с медиите ще се проведе в зала "Роял" на хотел "Шератон" на 21 ноември (четвъртък) от 10 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови