Quantcast

Денис Ершов е новият шеф на "Петрол"

OFFNews Последна промяна на 15 ноември 2013 в 11:25 6644 7

Денис Ершов, Снимка: БГНЕС
Денис Ершов, Снимка: БГНЕС

 

"Петрол Холдинг" има ново ръководство. Начело на компанията застава Денис Ершов.

Назначаването му като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор вече е вписано в Търговския регистър, съобщи БГНЕС. 

Промяната е извършена след решение на Варненския окръжен съд, което е постъпило в Агенцията по вписванията в сряда по обяд, а промяната в ръководния състав на "Петрол Холдинг" е вписана около 17 ч. същия ден. Освен Ершов в Съвета на директорите влизат още Александър Мелник, Кедилерли Арарат, Цветан Димитров и Мариана Брага, която е дългогодишен адвокат на Ершов.

От ръководството на холдинга са заличени имената на Митко Събев, Орлин Тодоров и Стоян Кръстев.

Освен това ще бъде направена и промяна в устава, която предвижда решенията да се вземат с обикновено мнозинство. 

Денис Ершов притежава 47,5% от "Петрол". Неговият дял беше изкупен от милиардера Кирсан Илюмжинов заедно с дела на Александър Мелник от 5% в средата на юни миналата година. 

В края на миналата година обаче в Търговския регистър са подадени документи, според които делът от 52,5% е собственост на Сергей Батурин, а Илюмжинов не присъства в списъка със собствениците.

Името на Батурин присъства и в книгата на акционерите. Според временните удостоверения за собственост той също е притежател на този дял.

В документите присъстват и подписите на Денис Ершов и Александър Мелник, удостоверяващи, че са продали на Батурин своите дялове. Ершов и Мелник обаче отрекоха да са подписвали тези документи.

Представителите на Кирсан Илюмжинов в България Магомедхан Гамзатханов и Борис Деворкин обявиха на пресконференция в началото на годината, че сделката е станала със знанието и участието на Митко Събев и Орлин Тодоров.

На 19 юни Софийската районна прокуратура повдигна обвинения за използване на неистински документи на председателя на Съвета на директорите на „Петрол Холдинг“ АД Митко Събев и на изпълнителния директор на холдинга Орлин Тодоров.

Обвинения бяха повдигнати и срещу Сергей Батурин - за съзнателно използване на неистински или преправени документи, както и документи с невярно съдържание.

Представителят на Кирсан Илюмжинов в България Борис Деворкин съобщи за OFFNews, че Илюмжинов не се е отказал от сделката за закупуването на акциите на Ершов и Мелник.

Тази сделка беше започната, но така и не беше завършена, така че това предстои да се случи, обясни Деворкин. 

По думите му Кирсан Илюмжинов ще пристигне в България следващата седмица и тогава ще обяви официално плановете си. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.11 2013 в 15:21

Алтернативата на Денис Ершов е Митко Събев - грабител, олигарх и в миналото с протекции от червената партия. Така че по - леко с определенията ;)

15.11 2013 в 13:20

Руската мафия разчиства сметки на българска територия, завладявайки българска фирма...къде е ДАНС?? Пак подслушва журналисти може би или е на кафе в Сараите?

15.11 2013 в 12:47

Това на снимката е Иван Костов, нали? Колко е надебелял!

15.11 2013 в 12:46

Има й -- от другарите е.

15.11 2013 в 12:44

Трябва да ти има нещо много сериозно, за да мислиш, че това са двете алтернативи. Или да ти е изгодно, да се правиш, че мислиш така...

15.11 2013 в 12:22

Предпочитам руснаци с пари пред необразовани радикални мюсюлмани, вдигащи бунтове за статут и помощи...

15.11 2013 в 12:04

Ето че настъплението на руската мафия и завземането на България се реализира.
Изкупуване на имоти и апартаменти по морето, "участие " в компании, сега и този международно известен престъпник - собственик на Петрол...
Всичко под чадъра на БСП !