Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Държавната намеса не е единственият начин да се гарантира общественият интерес в сделката с ЧЕЗ, обяви Инерком

OFFNews 12 март 2018 в 08:31 11399 5

Гинка Върбакова
Гинка Върбакова

"Инерком" не смята, че вземането на дял от нея от страна на държавата е единственият начин България да гарантира обществения интерес. Това се казва в писмен отговор до Ройтерс от Милена Стоева - член на Борда на директорите на компанията на Гинка Върбакова от Пазарджик, придобила бизнеса на ЧЕЗ у нас.

Българският министър на финансите Владислав Горанов, както с други политици и анализатори, смята, че балканската страна има достатъчно инструменти, за да регулира доставката на електричество до потребителите и участието ѝ в сделката не е необходимо, пише още Ройтерс днес.

"Съгласни сме с финансовия министър и не смятаме, че държавно придобиване на дял в бизнеса на ЧЕЗ е единственият начин да се гарантира публичният интерес", пише Стоева.

Тя отклонява въпроса за стойността на сделката, но казва, че компанията, с активи на обща стойност около 100 млн. лева, е поела твърд ангажимент да приключи транзакцията и ще го спази.

По повод притесненията около финансирането на сделката, "Инерком" заявяват, че водят преговори с няколко световни банки, много от които нямат представителства в България и че няма участие на офшорни компании.

Компанията уверява, че никога не са обсъждали сделката с руски банки, както и че е готова да осигури значителен капитал за сделката.

"От подписването на сделката преговорите с банките текат добре", казва тя, отказвайки да ги назове.

"Никакви офшорни компании не участват с никакъв дял в тази транзакция. В случай, че искахме да го направим чрез офшорни компании, вече можехме да сме го направили, но ние искахме да направим прозрачна транзакция", уверява Стоева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

5

ELPIDA

12.03 2018 в 23:17

"Българският министър на финансите Владислав Горанов, както с други политици и анализатори, смята, че балканската страна има достатъчно инструменти, за да регулира доставката на електричество до потребителите и участието ѝ в сделката не е необходимо..."
Тъй ли?! Е за к'во дигнахте толко шум, след като сега биете отбой бе, вашта мама! Ний аборигените, робите дето ви клякаме! Марш от управленеието ! Оставка!

77927

3

El Commandante

12.03 2018 в 09:24

Това на снимката дето се е изтипосала пазарджишката циганка е офиса на ММ Груп ако се сещате.

6145

1

kokoten

12.03 2018 в 08:40

...каквото и да се случи мутрите са несваляеми от власт....може би след 50-60 години нещата ще потръгнат...жалко,че няма да го доживея....
 
X

Да помогнем на украинските деца!