Quantcast

EВН няма да плати на НЕК, смята дълга си за погасен

OFFNews Последна промяна на 28 март 2014 в 11:41 3345 9

Снимка Архив

Националната електрическа компания все още има некомпенсирани дългове към ЕВН България електроразпределение и това дава право на електроразпределителното предприятие само да определи дали да извърши плащания към НЕК или да прихване от задълженията й към него. Това обявиха днес от ЕВН по повод изтичащия днес краен срок - за нея и "Енерго про", даден от енергийния регулатор, за внасяне на исканите пари в НЕК.

"Все още има некомпенсирани разходи от НЕК, свързани със задължителното изкупуване по закон на енергията от ВЕИ за периода 01.07.2012 г - 31.07.2013 г. Това е факт, който не се отрича от нито една държавна институция", посочиха от частната компания.

"С цел отхвърляне на всякакво съмнение, EVN България Електроснабдяване няма да извърши исканото от ДКЕВР плащане към НЕК, тъй като вече е заплатила въпросната сума през посочения по-горе период, в изпълнение на законовите си задължения към ВЕИ производители".

От компанията призоваха НЕК и енергийния регулатор за нови преговори за уреждане на спора.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.03 2014 в 23:44

Много тъп народ сме....колчем се зададат избори политиците посочват някой "лош" човек, дето е внивен че на тях им смърди памперса. Последните две години са на мода ЕРП-тата....щото ако махнат западните фирми могат да дойдат руски сигурно, знам ли......Бива бива осиране.

..и на децата стана ясно че ЕРП-тата нямат грам вина за неуредиците в енергетитка ами май е време г-н- Стойнев да подава оставка. За една година само забърка по-голям хаос от колкото завари...не че преди него бее по-добре, но явно и с него не се подобрява...

28.03 2014 в 22:07

Rhapsody, не се хаби, братко. Тоя е монументален идиот. Няма излизане наглава там.

Говори все едно пред електорат на атака. Бял шум.

28.03 2014 в 19:46

До Проф. Балкански
Невежеството на твоя коментар е пълно потвърждения на името с което се явяваш.
Само подобен тип "професор" от Балканите може да нареди толкова много глупости в толкова малко текст.
Нито разбираш функциите на ЕРП-та, нито рабираш защо цената не само не може да се намалява, а трябва да се увеличи на пазарни нива, за да не се срути системата съвсем.
А за да няма увеличаване на цената в известен период, то трябва БСП, ДПС и ГЕРБ да върнат парите от безумните проекти като Белене и Цанков камък - веднъж, и второ да спрат да плащат за Белене и за Южен поток.
Тези огромни воденични камъни срутват системата, а не "чуждите" ЕРП-та. Те нито определят цените на тока, нито я задържат в себе си.
Но да си тъп и невежа е по-лесно - нали? Но дръж тези си качества за себе си, а не занърсявай нета с тях.

28.03 2014 в 19:34

Хората изпитват вече ужас и отвращение към тия чужди ЕРП-та. Добре че правителството се опитва да ги махне и да върне енергоразпределението в ръцете на българската държава. Дано да успее.

Ако не успее, и това правителство ще падне, както предишното, когато дойде отоплителния сезон. Тази зима беше сравнително топла, ама за другата вече не се знае.

Чуждите ЕРП-та трябна да бъдат изгонени, а цената на тока – намалена.

28.03 2014 в 17:58

Откъде накъде ще плащат. Президента е заел вече позата "партер" пред тях, а Борисов заяви, че е зад него. Вероятно са се посъветвали и с бившия прикурист на EVN у вас Трайчо Трайков. Така че позициите им са силни. Не мислите ли!

28.03 2014 в 15:30

@ 01 & 02: това опорни точки ли са или живеето още във времето на социализЪма ???

28.03 2014 в 15:28

"Морския" - ако ти е близо морето - ходи да се удавиш. Ако знаеш колко си кух ще го направиш веднага!

28.03 2014 в 14:55

СЛЕД КАТО ЕРП-ТАТА НЕ ПЛАЩАТ НА НЕК,ЗАЩО ТРЯБВА ГРАЖДАНИТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ НА ТЯХ?!?!?МАЙ МАЛКО ИМ БЕШЕ МИНАЛАТА ГОДИНА,АКО ТРЯБВА ПАК ДА СЕ ВДИГНЕМ ,НО ТАКА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА КРАДАТ ХОРАТА И ДЪРЖАВАТА.В ЕНЕРГО ПРО ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ ПО 6-7 ХИЛЯДИ ЛЕВА,И ТО ХОРА НА СРЕДНО НИВО

28.03 2014 в 14:02

EVN, вече си платиха на Плевнелиев и за това се учудват сигурно. Защо още им искат да си плащат.
"Прихващането се извършва чрез изявление на едната страна, отправено до другата." (ЗЗД)
Сигурно им плащаме най-скъпите адвокати на въпросните ЕРП-та, хонорарите на които са калкулирани в цената на тока, а адвокатите естествено са в Австрия. Може би за това няма кой да им прочете ЗЗД.