Нито едно от ЕРП-тата не се е издължило на НЕК

OFFNews 27 март 2014 в 20:34 3454 7

От нито едно от дружествата -ЕВН България Електроснабдяване, ЧЕЗ Електро България и Енерго-ПРО не е постъпило плащане до момента. Не е изразено нито писмено, нито устно желание за издължаване на натрупаните огромни задължения към НЕК ЕАД. Това съобщават от пресцентъра на Националната електрическа компания.

"По внесената жалба в ДКЕВР от НЕК ЕАД срещу незаконно прихващане на суми в размер на 347, 6 мил. лв. от страна на ЕВН България Електроснабдяване, ЧЕЗ Електро България и Енерго-ПРО продажби бе даден срок от ДКЕВР за издължаване на задължения на тези дружества към НЕК ЕАД. Нашата компания продължава да смята, че те ще бъдат погасени в пълния им размер съгласно Указанията на ДКЕВР", посочват от НЕК.

В прессъобщението се казва още: "Налагането на епистоларния жанр от страна на ЧЕЗ Електро България в бизнес отношенията между две търговски дружества не е най-добрият начин за изплащане на повече от 67 млн.лв. задължения към НЕК ЕАД. Вчера 26 март, поканихме ЧЕЗ Електро България на среща в НЕК ЕАД в удобно за тях време през периода 31 март-2 април 2014г. От ЧЕЗ Електро България все още не са отговорили на нашата покана".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови