Нито едно от ЕРП-тата не се е издължило на НЕК

OFFNews Последна промяна на 27 март 2014 в 20:34 2961 7

От нито едно от дружествата -ЕВН България Електроснабдяване, ЧЕЗ Електро България и Енерго-ПРО не е постъпило плащане до момента. Не е изразено нито писмено, нито устно желание за издължаване на натрупаните огромни задължения към НЕК ЕАД. Това съобщават от пресцентъра на Националната електрическа компания.

"По внесената жалба в ДКЕВР от НЕК ЕАД срещу незаконно прихващане на суми в размер на 347, 6 мил. лв. от страна на ЕВН България Електроснабдяване, ЧЕЗ Електро България и Енерго-ПРО продажби бе даден срок от ДКЕВР за издължаване на задължения на тези дружества към НЕК ЕАД. Нашата компания продължава да смята, че те ще бъдат погасени в пълния им размер съгласно Указанията на ДКЕВР", посочват от НЕК.

В прессъобщението се казва още: "Налагането на епистоларния жанр от страна на ЧЕЗ Електро България в бизнес отношенията между две търговски дружества не е най-добрият начин за изплащане на повече от 67 млн.лв. задължения към НЕК ЕАД. Вчера 26 март, поканихме ЧЕЗ Електро България на среща в НЕК ЕАД в удобно за тях време през периода 31 март-2 април 2014г. От ЧЕЗ Електро България все още не са отговорили на нашата покана".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.03 2014 в 14:56

СЛЕД КАТО ЕРП-ТАТА НЕ ПЛАЩАТ НА НЕК,ЗАЩО ТРЯБВА ГРАЖДАНИТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ НА ТЯХ?!?!?МАЙ МАЛКО ИМ БЕШЕ МИНАЛАТА ГОДИНА,АКО ТРЯБВА ПАК ДА СЕ ВДИГНЕМ ,НО ТАКА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА КРАДАТ ХОРАТА И ДЪРЖАВАТА.В ЕНЕРГО ПРО ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ ПО 6-7 ХИЛЯДИ ЛЕВА,И ТО ХОРА НА СРЕДНО НИВО

28.03 2014 в 00:28

Абе с Юдите е безсмислено да се спори. Те просто си заработват 30 сребърника.

28.03 2014 в 00:21

@Tig, когато държавата сама си произвежда тока, логично е, както във Франция, сама да печели от разпределянето. Ако разпределението е частно, колкото и ефикасна да е държавата, тя не е собственик и не може да печели от преките приходи, а само от данъците върху енергоразпределението. Така че не е едно и също.

Отговорът е по-ефикасна държава, а не приватизация на неща, построени с пари на данъкоплатеца.

27.03 2014 в 23:09

Така е, другарю, даже ще те светна че и Рено е държавно и т.н..., ноооо
Има едно голямо 'НО'.
И там си имат социалисти, но нямат нищо общо с тукашните престъпници.
И там си имат държава, но няма нищо общо с тукашната мафия.
И т.н.
То и в Швеция има социалисти и държавна собственост, но се управлява по др. начин.
И лица, като Сергей Дмитриевич и т.н. в тези държави щяха отдавна да са в затвора.
Та въпроса е не дали едни компании са държавни или частни, а КАК се защитава обществения интерес!
Или пак не разбрахте?

27.03 2014 в 22:18

Във Франция държавата си е и производител, и дистрибутор на енергия и си работи перфектно - държавният EDF е най-голямата енергийна компания в света и е създадена точно с национализация. Не защото французите са големи "комунисти", а защото мислят логично - ако народът е построил АЕЦ с данъците си, няма нужда от частен посредник, който да му продава тока обратно.

27.03 2014 в 21:04

Айде, стига толкова церемонии. Махайте ги по-скоро тия чуждоземни държавни фирми-грабителки. Имаха досега достатъчно време, ако искаха да се коригират. Стига пазарлъци.

Държавата да си прибира обратно Енергоразпространение и толкова. Експеримента с това псевдо"раздържавяване" се оказа неуспешен.

Да се готви Софийска вода/Веолия.

27.03 2014 в 20:55

//"Налагането на епистоларния жанр от страна на ЧЕЗ//

Те тия ме утепха епистоларно, или май яко ги е ударило високото напрежение.