ЧЕЗ апелира властта да не прави предизборна кампания с тока

OFFNews 15 февруари 2014 в 15:56 1846 3

ЧЕЗ

Ръководството на "ЧЕЗ-България" призова политическите сили да не използват фирмите от групата и потребителите в политически кампании за предстоящите избори.

Писмо с този апел е изпратено от компанията до председателя на парламента Михаил Миков, до премиера Пламен Орешарски, както и до лидерите на повечето партии.

Поводът за недоволството на компанията е искането на „ЧЕЗ“ и другите две електроразпределителни дружества – „ЕВН“ и „Енерго.про“ за повишение на цената на електроенергията. Компаниите настояват за 7-9 % ръст на цените, твърдейки, че миналогодишните три намаления на цената на тока са изяли рентабилността на работата им и възможностите да поддържат и модернизират мрежата си. Източници от кабинета, както и от управляващата БСП, в аванс ги посякоха тази седмица. В отговор от дружествата заявиха, че властта се кани да задържи изкуствено цената на тока ниска до евроизборите през май.

Предстои Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да разгледа исканията им за промени в цените.

Средата, в която дружеството работи в България, е регулирана и цените се определят единствено и само от ДКЕВР, се казва в днешното писмо на ЧЕЗ. След третото намаление на цените през 2013 г. на всеки 100 лева сметка за домакинствата, в компанията остават само 90 стотинки, посочиха от дружеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!