ЧЕЗ апелира властта да не прави предизборна кампания с тока

OFFNews Последна промяна на 15 февруари 2014 в 15:56 1342 3

ЧЕЗ

Ръководството на "ЧЕЗ-България" призова политическите сили да не използват фирмите от групата и потребителите в политически кампании за предстоящите избори.

Писмо с този апел е изпратено от компанията до председателя на парламента Михаил Миков, до премиера Пламен Орешарски, както и до лидерите на повечето партии.

Поводът за недоволството на компанията е искането на „ЧЕЗ“ и другите две електроразпределителни дружества – „ЕВН“ и „Енерго.про“ за повишение на цената на електроенергията. Компаниите настояват за 7-9 % ръст на цените, твърдейки, че миналогодишните три намаления на цената на тока са изяли рентабилността на работата им и възможностите да поддържат и модернизират мрежата си. Източници от кабинета, както и от управляващата БСП, в аванс ги посякоха тази седмица. В отговор от дружествата заявиха, че властта се кани да задържи изкуствено цената на тока ниска до евроизборите през май.

Предстои Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да разгледа исканията им за промени в цените.

Средата, в която дружеството работи в България, е регулирана и цените се определят единствено и само от ДКЕВР, се казва в днешното писмо на ЧЕЗ. След третото намаление на цените през 2013 г. на всеки 100 лева сметка за домакинствата, в компанията остават само 90 стотинки, посочиха от дружеството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.02 2014 в 01:04

Хехехе, тия дето ми цъкат майнъсчета, щатни служители на ЧЕЗ ли са или герберасти, които не четат мъдрите думи на Професора?

Да разбирам, че има такива луди, които искат да има увеличение цената на тока ли? Или такива, които много държат чужди фирми да ограбват българския народи и да изнасят печалбите си в чужбина?

Наистина, за какво са необходими тези частни "електроразпределителни" дружества, явяващи се посредници, оскъпяващи тази услуга? И защо те трябва да са чужди, а не български? Някой в държавата мисли ли изобщо по тия въпроси? Добре, че нямаше големи студове, иначе и това правителство щеше да бъде свалено поради високите цени та електроенергията, както онова на гробаджиите миналата година.

15.02 2014 в 22:30

Гнусни, ненужни пиявици. Някой може ли да ми обясни защо е нужна частна фирма, която да "разпределя" нещо, без да го произвежда? ЕРП-тата не произвеждат нищо, само препродават енергия и печелят от разликата в цената.

15.02 2014 в 17:19

Надявам се правителството да не се поддаде на тоя ШАНТАЖ с НАХАЛНОТО искане на „ЧЕЗ“ и другите две електроразпределителни дружества – „ЕВН“ и „Енерго.про“, за повишение на цената на електроенергията.

Да привикнат на малко по-ниски НОРМИ НА ПЕЧАЛБА. Ако не им харесва, прав им път. И без това най-добре е този сектор да бъде ОДЪРЖАВЕН. Видя се, че частни компании само помпат цените нагоре, без да подобряват качеството на услугата.

ИзЧЕЗвайте!