Quantcast

EVN: Без поскъпване на тока все по-често ще има аварии

OFFNews Последна промяна на 12 февруари 2014 в 08:51 3036 8

Без увеличение на цената на тока все по-често ще има аварии. Това прогнозира Калина Трифонова – член на Управителния съвет на EVN в интервю за Нова тв тази сутрин.

„Ние ще бъдем принудени с минимални средства да поддържаме постигнати добри нива на качество. Може би не догодина, но ако тази тенденция продължи, през следващите няколко години ще има повишение на аварийността. За 8 години целенасочени инвестиции от над 1 млрд. лева успяхме да намалим аварийността с 40%. Годишно трябва да инвестираме 130 милиона лева за да поддържаме мрежата със същото качество”, каза тя и подчерта, че при сегашната ситуация ЕРП-тата са изправени пред ситуация, в която им е невъзможно да правят тези задължителни инвестиции.

Лошото отношение към ЕРП-тата е плод на "черна кампания", заяви още тя.

„Много е лесно да хвърлиш черна кампания по крайните във веригата, които са в контакт с клиента и събират парите за всички назад по веригата.”

Трите ЕРП-та искат увеличение в размер на 7-9% на цената на електроенергията от 1 юли и обявиха, че в противен случай има риск да фалират . Ресорният министър обаче бе категоричен, че цената за крайните потребители няма да се увеличава.

„През 2013 г. на три пъти я намалиха, което беше почти изцяло за сметка на енергоразпределителните дружества. За 8 години, от 2006 до 2013 – цената на тока се е увеличила с 45%, като от тях само 1,1% отиват за ЕРП-тата”, каза Трифонова.

Тя поясни, че искането на EVN не е непременно да се увеличи цената за крайния потребител.

„Не е задължително да се увеличи цената на тока, може вътре в самата верига да се преразпредели, така че крайната цена да си остане същата."


За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.02 2014 в 23:06

мърла, с мърла... хващай кофите и започвай да носиш ток, че ми трябва спешно...веднага!

14.02 2014 в 15:11

ГОСПО'ЙЦЕ ТРИФОНОВА, ЩЧХ ДА СЪМ СИЛНО ИЗНЕНАДАН, АКО ИМЕТО ВИ НЕ БЕШЕ КАЛИНКА. КАЛИНКЕ, ПРОЧЕЕ ИЗНЕНАДАН СЪМ, ЧЕ НЕ СИ РУСА, НО НИЩО, КАТО СИ РОДЕНА ТЪПА, МОЖЕ И ДА СЕ ИЗРУСИШ, ТОВА ДА Е ДЕРТА. ОЩЕ НЕЩО, ПРИКАЗЛИВА КАЛИНКЕ! НАПОМНИ НИ КАК БЕШЕ НАЗНАЧЕНА В EVN-то, АКО НЕ ТЕ СРАМ! ЩЕ СЛЕДЯ ВНИМАТЕЛНО ИДИОТСКИТЕ ТИ ИЗКАЗВАНИЯ ОТ СЕГА НАТАТЪК.

13.02 2014 в 06:11

Спокойно Балкански, на Вас като Ви прочетат ника, всички праскат "-" по инерция. Замислете се защо. А в случая от мен имате "+".
По темата, така или иначе ще има аварии, за които да се оплакваме на армеЙския поп, нека поне авариите ни излизат еФтино.

12.02 2014 в 12:43

Нека да фалирват ,така ерп-тата ще се национализират :D

12.02 2014 в 11:41

Са говнярите дори са си сложили дежурен ДА ЦЪКА МАЙНЪСИ, да ви *** в **** и печалбарите скапани...

12.02 2014 в 11:11

Еми ще си намалят нормата на печалба и няма да допускат аварии. То и сега токът спира непрекъснато, и има постоянни токови удари.

Тия само помпат цените нагоре, без да повишават качеството на услугата, а вече си позволяват дори и да заплашват.

Ако ще продължава така, по-добре енергоразпределителните дружества да се одържавят.

12.02 2014 в 09:55

Тъпанарка! Преди като беше по-скъп, да не би да нямаше аварии. Майката ни разкатаха в крайсофийските квартали. През зимата през нощта няма ток по 6 часа. Преди 2 - 3 години беше и по 24 - 48 часа. И сега понеже ще се появят троловете да ни наричат "богаташи", да обясня - в повечето случаи са наследствени имоти, закупени преди десетилетия голи земи. Сега просто облагородяваме, доколкото можем, сами - където хората са по-сговорчиви, и улицата може да си асфалтират. За да дойдат посетители от СО и пр. и да паркират на изхода на кривата улица. А иначе данъци плащаме, както и ток. от ДКЕВР ти казват - аварии, това е. Лесно е, да! Изнудвай и кради!

12.02 2014 в 09:32

Хайде отново изнудване , заплахи. Колко по-често? Какво стана с инвестициите, които трябваше да правите? Всяка година цената се повишаваше, имахте големи печалби и авариите не спираха. Когато бяхте на печалби, добре ви беше...