И "Енерго-про" ще иска поскъпване на тока

OFFNews 10 февруари 2014 в 15:54 1854 3

Електроразпределителното дружество за Североизточна България „Енерго-про“ ще поиска цената на тока за крайните потребители да се повиши със 7-9%. Това обяви днес управителят на компанията Стефан Абаджиев във Варна. Преди седмица и „ЕВН“ - операторът за Югоизточна България, обяви че ще настоява за 9 – процентно поскъпване на електроенергията.

До края на февруари електроразпределителните дружества трябва да внесат в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране предложенията си за промяната на цената.

Абаджиев заяви, че би било добре цените да бъдат върнати на нивото отпреди март 2013 г., откогато те бяха намалени три пъти (веднъж при правителството на ГЕРБ и после два пъти при настоящото управление). Абаджиев обаче уточни, че това не означава механично увеличение на цената с 12.7%.

Държавният регулатор трябва да приеме, че компанията е наложително да инвестира, за да поддържа и подобрява качеството на услугите за потребителите, аргументира се управителят на „Енерго-про“. По думите му, миналата година заради ценовите промени компанията е инвестирала далеч по-малко от необходимото и ако тенденцията продължи, мрежата няма да издържи и ще се влоши качеството на тока.

Сметките за януари в Североизточна България са с 23.2% по-ниски в сравнение със същия месец на 2012 г., каза още Абаджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!