Борисов: БЕХ взе заем от 1,3 млрд. лева, за да държи изкуствено цената на тока ниска

Вероника Шербанова 17 ноември 2013 в 13:46 4192 10

Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

 

Българският енергиен холдинг взе тихомълком заем от 1,3 млрд. лева, за да поддържа изкуствено ниска цената на тока. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с кметовете от ГЕРБ от страната, съобщи БНР.

Бяха взети още 1,2 млрд. лева за бюджета, но уравляващите пропускат да обяснят, че с лихвите общата сума достига 3 млрд. лева, а следващото правителство да му мисли как ще ги връща, посочи Борисов.

Това е катастрофа във финансово отношение, понеже тези пари потъват в черна дупка и няма да има възвращаемост.

Борисов присъства на семинар за местните политики и възможностите за европейско финансиране. На форума присъстваха и 95 общински кметове на ГЕРБ.

От вчера вече има писмо на Европейската комисия за частично спиране на пари по програмата за екология, което означава, че няма да имаме голяма възможност да усвоим всички средства, които са предвидени за този програмен период и за следващия, допълни зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Надяваме се, че след промяната на сегашното правителство, което няма визия как да работи по европейски фондове, да увеличим възможността на всички кметове в страната да използват европейски средства, подчерта Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!