Българската разработка Shumcar™ в подкрепа на Зографския манастир в Света гора

OFFNews 30 юни 2022 в 07:27 1955 0

Грамота
Йеромонах Гавриил – епитроп на Зографския манастир в Света гора връчи почетна грамота на Юлиан Димов и изказа благодарност на собственика на „Авто Инженеринг Холдинг Груп“.

Система за бързо гасене на пожари Shumcar™, разработена от екипа от инженери и конструктори на „Авто Инженеринг Холдинг Груп“ ще подпомогне монасите от българския манастир „Свети Георги Зограф“ на Атон в борбата им с природните стихии.

„От българския манастир в Атон, Гърция се свързаха с нас по повод нуждата на манастира от система за пожарогасене с характеристиките на Shumcar. Отзовахме се на призива и дарихме 100-ната юбилейна бройка на разработката за българския храм“, споделят от компанията производител.

Дарението ще подобри готовността на Зографския манастир за борба с евентуално възникнали запалвания и пожари в прилежащите към манастира полски и горски площи, както и за опазване на Светата обител от огнена стихия.

Йеромонах Гавриил – епитроп на Зографския манастир в Света гора връчи почетна грамота на Юлиан Димов и изказа благодарност на собственика на „Авто Инженеринг Холдинг Груп“.

Системата за пожарогасене с високо налягане Shumcar е разработка на конструкторското бюро на „Авто Инженеринг Холдинг Груп“ и в последните 5 години се наложи като надеждно техническо средство за борба с полските и горски летни пожари.

Предназначена е за първоначално гасене на пожари от клас А, т.е. твърди горящи и тлеещи вещества. По конструкция, разработена оригинално от специалистите на „Авто Инженеринг Холдинг Груп“, оборудването може да се пригоди за монтаж към всички марки лекотоварни автомобили тип „пикап“, микробуси, товарни камиони.

Вместимостта на резервоара позволява непрекъснато подаване на вода и пяна в продължение на 30 минути. Помпата работи под свръхвисоко налягане, а струята достига на разстояние до 17 метра.

4 от общо 6 държавни горски предприятия от години използват Shumcar. Централният артилерийски технически изпитателен полигон (ЦАТИП) – гр. Стара Загора и Пожарната служба в гр. Царево също се довериха на българската система за гасене на пожари.

,,Модулът ще ни бъде изключително полезен във връзка с наближаващия пожароопасен сезон в горите. Това е втора единица, която получаваме в службата. Надяваме се да сме повишили боеспособността и възможностите на районната служба‘‘, споделя началникът на РСПБЗН град Царево гл. инсп. Кирил Киряков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови