България и Бразилия създават комисия за икономическо сътрудничество

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2016 в 16:20 4379 1

Снимка Министерство на икономиката

България и Бразилия ще задълбочат търговските си връзки чрез създаването на междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество, съобщиха от министерството на икономиката.

Комисията ще заработи през 2016 г., като първата ѝ сесия се очаква да бъде през втората половина на годината. 

Споразумението беше сключено от министър Божидар Лукарски, който е част от българската делегация на посещение в Бразилия и от секретаря на Министерството на развитието, индустрията и външната търговия на федеративната република Фернандо Магаляеш Фурлан.

Двамата подписаха декларация, в която се заявява готовност за насърчаване на стокообмена между държавите и се изразява подкрепа за успешното договаряне на споразумението за партньорство между Европейския съюз и южноамериканската икономическа общност Меркосур.

В декларацията е заявено желание за сътрудничество в областта на информационните и комуникационни технологии, научната и изследователска дейност, селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост, транспорта, енергийната ефективност и чистите технологии и други сфери от взаимен интерес.

Документът ще позволи на България да се възползва от стратегическото положение на Бразилия, осигуряващо лесен достъп до пазара на Южна Америка.

„Отношенията между България и Бразилия се развиват добре икономически, но има много по-широко поле за действие, подписаната декларация ще бъде само началото“, каза министър Лукарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.02 2016 в 16:37

Главната задача на роско пундека е следната - Прецедента да отива в Южна Америка по бизнес дела. Личната му фирма ПИВИКонсулт е ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ на Германски Фирми приближени до Дойче Банк в строителство и МОНТАЖ на СОЛАРни панели в ЧИЛИ и полу-пустините области на границата с Аржентина. Втората част от проекта е в Бразилия.
Това сламено човече е там по волята на дойчовците и със заръка да ускори придвижването на проекта.