Владинова и Тасева спират след Токио 2020

OFFNews Последна промяна на 03 ноември 2019 в 13:35 2624 0

Водещите ни художествени гимнастички Невяна Владинова и Катрин Тасева ще сложат край на спортните си кариери след олимпийските игри в Токио 2020.

"Смятам, че е крайно време. Дадох много на спорта, взех много от него. Наистина съм много доволна от това, което съм постигнала. Участвам или не на тези олимпийски игри - прекратявам. Това не значи, че ще изляза изцяло от спорта.

Наистина искам да помагам с каквото мога. Това е начинът на живот на всяка една от нас и се съмнявам, че ще успее да излезе изцяло от спорта", заяви Владинова в ефира на Би Ти Ви. Тя беше гост в студиото заедно с Катрин Тасева и друга от звездите ни Боряна Калейн.

"Един голям спортист трябва да знае кога да се откаже, кога да спре, защото иначе се получава един спад. Ние все пак ще продължим, няма да ви избягаме много далеч", допълни думите на Владинова Тасева.

Преди това обаче и трите трябва да изработят съчетанията си за новия сезон, с които ще се представят в Токио. Работата по тях не е спирала, дори по време на почивката след световното първенство.

"Веднага след световното започна подготовката. Започнахме да мислим нови съчетания, композиции, елементи. Това все пак е крайната цел и е най-важното нещо, което ни предстои", разкри Владинова.

Момичетата ще участват и в няколко спектакъла, в които ще си партнират с обичани музиканти. "Светът на златните момичета" ще бъде представен на 19 ноември в Русе и на 21 ноември в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X