Трус в руската художествена гимнастика, смениха треньора на ансамбъла

OFFNews 29 ноември 2021 в 13:49 12683 0

Бившият треньор на израелския национален отбор по художествена гимнастика (ансамбъл) Ирина Вигдорчик започва с ансамбъла на Русия, тъй като е добър специалист. Това каза за ТАСС президентът на руската федерация и главен треньор на националния тим Ирина Винер-Усманова.

Вигдорчик е родена през 1964 гoдина в Москва, където започва да практикува художествена гимнастика. На 15-годишна възраст тя и родителите й се преместват в Израел за постоянно пребиваване. Няколко години тя е в състава на националния отбор на тази страна, а от 1988-а става треньор.

От 2008 година до септември 2016-а и от март 2017-а до август 2021-а рускинята е главен треньор на отбора на Израел, като прекарва по-голямата част от времето начело на ансамбъла.

"Защо тази треньорка дойде в Русия? Всичко е много просто, не за първи път каним авторитетни чуждестранни специалисти. В продължение на 18 години с нас работи българката Людмила Димитрова", отбеляза Винер-Усманова.

"Що се отнася до Вигдорчик, сега решаваме в каква посока ще си сътрудничим с нея. Най-вероятно тя ще работи с ансамбъла. Татяна Сергаева вече не работи с отбора. Вигдорчик е добър специалист, тя говори отличен руски и изрази желание да дойде да работи в Русия", добави главният треньор на руския национален отбор.

В Русия много тежко приемат загубата от българския ансамбъл на олимпийските игри в Токио. Нашите момичета грабнаха златото, докато в индивидуалната надпревара спечели израелката Линой Ашрам. Това предизвика гнева на Ирина Винер, която обвини съдиите в заговор срещу Русия. Според председателката на българската федерация Илиана Раева реакцията от Русия е била доста изненадваща и непремерена.

“Златото за ансамбъла на България беше напълно очаквано, тъй като ние печелехме през целия олимпийски цикъл, дори на състезания в Русия”, каза Раева в “Забраненото шоу на Рачков”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови