Има ли скандал при смяната на треньора на сестрите Аверини преди световното? Ирина Винер отговаря

OFFNews 25 октомври 2021 в 14:49 5103 0

Пет дни преди старта на световното първенство по художествена гимнастика в Япония (27-31 октомври) от руската федерация изненадващо обявиха, че треньорката Вера Шаталина няма да пътува. Тя работи от 2011 година насам с Дина и Арина Аверини, които са две от най-големите, ако не и най-големите звезди в този спорт.

Вместо Шаталина с тях в Япония ще бъде олимпийската шампионка от Сидни 2000 Юлия Барсукова.

От федерацията обясниха рокадата с умора у Шаталина, но този аргумент на прозвуча убедително на мнозина. На олимпийските игри в Токио руската художествена гимнастика претърпя неочакван крах, след като в инидвидуалната надпревара спечели израелката Линой Ашрам, а при ансамблите триумфира България. За Русия златните медали в последния ден на олимпийските игри бяха много важни, за да изпревари Великобритания в класирането по медали, но това не се случи.

Логично президентът на руската федерация Ирина Винер-Усманова, която изпълнява и функциите на старши треньор на националките, беше попитана защо Шаталина е сменена.

“Вера Николаевна няма да пътува по лични причини”, отсече Винер-Усманова.

На уточняващ въпрос дали Барсукова ще продължи работата си с Аверини за постоянно властната шефка изпуска нервите си.

“Повтарям, че Шаталина няма да пътува по лични причини. Скандал няма да има”, допълва Винер-Усманова.

Тя обяснява с травма и отпадането на Олга Карасьова от ансамбъла. Така шанс за изява получават Полина Орлова и Мария Толкачова, които и досега са били в ансамбъла, но са правели по едно упражнение, а сега ще правят по две.

Останалите са познатите ни добре от Токио Анастасия Близнюк, Ангелина Шкатова и Алиса Тищенко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки