Раева: Не съм срещала по-дисциплиниран отбор

OFFNews 09 август 2021 в 10:59 4753 1

Снимка Getty Images

Този медал е изстрадан, защото е единственият, който липсваше в цялата история на художествената гимнастика в България, коментира председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева пред Нова телевизия. 

Тя разказа, че в цялата си кариера не е срещала по-дисциплиниран и отдаден отбор. "Момичетата тренират 5 години на 100%, без да се оплачат", коментира Раева. 

Този състав на ансамбъла стартира още през 2017 г. и успява да спечели сърцата на милионите почитатели на този спорт. И въпреки че в последните 5 години все нещо не достига на нашите грации да достигнат върха, Раева успокоява треньора на отбора Весела Димитрова, че олимпийското злато ги чака. 

Раева разказа, че нашият отбор е заложил на изключително сложни композиции, при които само една грешка може да коства цялото представяне. Ако ги изиграем правилно, няма да има по-силен отбор от нас, допълни Раева.

Тя коментира, че на Олимпиадата в Токио се е случила своеобразна революция, тъй като Русия отстъпи от първото място както при ансамблите, така и в индивидуалното представяне, където израелката Линой Ашрам взе златото. Според бившата гимнастичка конкуренцията в художествената гимнастика е такава, че първите 8 отбора и първите 10 гимнастички в индивидуалното представяне са били толкова близки, че са можели да спечелят олимпийско злато.

Раева сподели, че е разочарована от реакцията на Русия по повод на загубата и особено на Ирина Винер, президентът на руската федерация по художествена гимнастика. 

Тя определи съчетанията на българките като “мръсни”, а момичетата ни едва ли не “грозни” на фона на рускините.

"Всеки загубил е недоволен. Разбирам, че е разочарована, че вече не са шампиони те, но тя вижда класата на България и когато си победен, трябва по-достойно да приемаш загубата", коментира Раева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

09.08 2021 в 11:54

Реакцията на рускинята е напълно нормална.... в момента в Матер Раша всички са следовници на Путин и са длъжни да говорят така...май изобщо не трябваше да ги допускат до спортни надпревари....ДГД,русначета,ДГД.....
 
X

Да помогнем на украинските деца!