Невяна Владинова с контузия, пропуска контролно състезание

OFFNews 12 февруари 2018 в 09:54 2725 0

Най-добрата българска гимнастичка Невяна Владинова е с контузия на глезена и няма да участва в официалното контролно на националния отбор по художествена гимнастика (ансамбъл и индивидуално), което ще се проведе на 13 февруари (вторник) от 17.00 часа в тренировъчната зала "Арена Армеец". Входът е свободен.

Владинова е получила травмата на на лагера в Спортпалас (Варна), съобщават от БФХГ. Грацията имаше контузия на коляното през януари, от която се възстанови. В момента обаче тя лекува глезена си и ще почива докато от медицинския щаб на тима преценят, че може да започне да тренира.

Всички фенове са поканени, за да видят новите съчетания на гимнастичките и да ги изпратят за първия голям турнир за годината - Гран При в Москва, който ще се проведе от 17 до 19 февруари.

В руската столица България ще бъде представена от ансамбъл жени, а в индивидуалната надпревара от Боряна Калейн. В съпътстващия турнир при жените ще играе Ерика Зафирова.

На 13 февруари за Москва заминават и двете девойки - Татяна Воложанина и Анна Келман, които спечелиха право да се борят за квота за Младежката олимпиада, която ще се проведе през месец октомври в Буенос Айрес ( Аржентина).

Квалификацията стартира на 15-ти февруари.

На контролното в "Арена Армеец" феновете ще могат да видят новите композиции на ансамбъл жени, както и на Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова, Петя Борисова, Галатея Герова, Йоанна Николова, Марина Иванова и Биляна Писова.

През 2018 година България ще бъде в център на световната художествена гимнастика като домакин на шампионата на планетата през септември и преди това още в края на март на кръг от Световната купа.
Има вероятност на контролното да присъства и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който да пожелае на добър час на националния отбор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови