Евгения Канаева посочи Боряна Калейн като най-голямата заплаха за сестрите Аверини

OFFNews 21 октомври 2021 в 15:33 9262 0

Двукратната олимпийска шампионка по художествена гимнастика от Русия Евгения Канаева сподели очакванията си за предстоящото световно първенство, което ще се проведе в Япония в периода 27-31 октомври.

На него олимпийската шампионка от Токио Линой Ашрам няма да участва, тъй като Израел се оттегли от надпреварата. Така рускините Дина и Арина Аверини се очертават като основни фаворитки за златото, но според Канаева и нашата Боряна Калейн не е за подценяване.

“Арина и Дина се намират в прекрасна форма. Тези момичета са надарени от бога с трудолюбие и упоритост. Смятам, че ще удивят всички със своята подготовка и нови програми. Смятам, че случилото се в Токио само ги мотивира да станат още по-силни и добри.

Що се касае за оттеглянето на Израел - нашите момичета мислят само за себе си и своята работа. Жалко, че няма да ги има, тъй като всички обичат конкуренцията, но има и други гимнастички. Една от най-силните им конкурентки е българката Боряна Калейн. Беларуските момичета и италианките също са много добри.

В ансамбъла ще има две нови момичета - Оля Карасева и Полина Орлова. Това са две млади и много трудолюбиви момичета, които прекарват много време в залата. Треньорите също работят много усърдно и се надявам всичко да мине добре”, коментира Канаева.

Коя е Канаева

Евгения Канаева е единствената състезателка по художествена гимнастика в света с два златни медала от две Олимпиади (Пекин 2008) и от Лондон (2012).

От световни първенства има общо 18 медала, от които 17 златни и 1 сребърен. На Световното първенство през 2009 година в Япония Канаева става първата гимнастичка в историята, която спечели всичките 6 златни медала. На световното първенство в Монпелие през 2011 година отново завоюва всичките 6 златни медала.

От европейски първенства има 14 медала, от които 13 златни и 1 сребърен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови