Зоран Янкович и Миодраг Пантелич поемат белградския Земун

OFF News 09 август 2018 в 15:08 3849 0

Двама отлично познати у нас бивши сръбски футболисти се събират на пейката на лошо стартиралия в Суперлигата на съседите Земун (Белград), пише авторитетният „Спортски журнал”.

Зоран Янкович (44), бивш футболист на Литекс (64 мача и 29 гола) и национал на България (30 мача и 2 гола), ще е старши треньор на отбора, а негов асистент ще е Миодраг Пантелич (44), оставил следа в Левски (с 56 мача и 2 гола) в началото на новия век.

Двамата се познават отлично и на няколко пъти кариерата им се пресича: в България, където играят по едно и също време, а след това и в Китай, където са съотборници. След това за кратко Пантелич е спортен директор на родната му Войоводина (Нови Сад) по времето, в което там Янкович започва треньорската си кариера в школата на клуба.



До лятото Янкович бе треньор на младежкия национален отбор на Тайланд, а Пантелич беше треньор на скромния Звезда 09 (Биелина), с който спечели първенството на Република Сръбска, а с това и промоция за Премиер лигата на Босна и Херцеговина.

Досегашният треньор на Земун Милан Миланович започна първенството с две равенства и една загуба, заемайки предпоследното място в класирането. В предстоящия мач с Партизан отборът ще се води от неговия асистент Драгослав Миленкович. Очаква се Янкович и Пантелич да дебютират срещу Младост (Лучани)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови