Жиру извади Арсенал от гроба (видео)

Ивайло Йолчев 03 януари 2017 в 23:41 4361 1

Оливие Жиру няма спирка през новата година. Френският национал извади Арсенал от гроба в луд мач, в който Борнемут водеше 3:0. Жиру, който блесна със "скорпион" на 1 януари, обаче повече "топчиите" към равенството 3:3 с две асистенции и гол в добавеното време. 

Домакините изиграха страхотен мач и могат да съжаляват за изпуснатата победа, въпреки че и съдията им помогна с неотсъден фаул в атака при третия гол. За тях играха Белерин и Джака от гостите, които имаха безобразни минути.

Тимът на Еди Хауи  поведе 2:0 до 20-ата минута след два бързи гола. Чарли Даниелс откри резултата, след като се възползва от подаване на Станислас. Защитникът овладя отлично топката, финтира Белерин и прати топката покрай Петър Чех. Четири минути по-късно Калъм Уилсън удвои аванса на домакините от дузпа, отсъдена за нарушение на Джака.

След почивката Арсенал опита да натисне, но в 58-ата минута получи трети гол. Ектор Белерин отново имаше вина за попадението. Той не се справи с Райън Фрейзър и играчът на Борнемут се озова на идеална позиция, след което прати топката между краката на Чех от малък ъгъл.

Алексис Санчес започна обрата. Чилиецът отбеляза 15-ия си гол от началото на сезона 20 минути преди края. След центриране отдясно Жиру отклони топката и тя се озова в дребосъка, който намали. Малко по-късно резервата Лукас Перес докара до 2:3 с първия си гол във Висшата лига. Испанецът се възползва от подаване на Жиру и с великолепно воле разстреля Боруц.

Домакините пропуснаха да нокаутира Арсенал чрез Дан Гослинг 8 минути преди края. И бяха наказани от Жиру, който вкара с глава след центриране на Джака. Рамзи пък пропусна за лондончани. Куриозното е, че в последните секунди останалите с 10 души "черешки" имаха шанс за 4-и гол. 

В класирането води Челси с 49 точки, следват Ливърпул с 44, Ман Сити 42 и Арсенал 41. Днес лидерът гостува на Тотнъм.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

1

Red or Dead

04.01 2017 в 00:03

Мисля, че заглавието меко казано е ....глупаво......това си беше ТОЧНО мач от ВИСШАТА лига.......

Аз бих сложил следното заглавие.....

“Арсенал успя да се изправи след тежкия нокдаун, точно когато съдията....отброи...8“

Апропо, Борнемут направо трябва да почепят....за точката;)