Вещаят жестока криза в женския футбол

OFFNews 16 април 2020 в 20:03 2008 2

Пандемията от COVID-19 представя „заплаха за съществуването“ на женския футбол, алармира доклад на Съюза на професионалните играчи по света ФИФПро.

В доклада, публикуван днес, организацията призовава управляващите органи и заинтересованите страни да предприемат действия за защита на играчите и "изграждане на по-солидна основа" на играта.

"Сегашната ситуация вероятно ще представлява почти екзистенциална заплаха за женския футбол, ако не се вземат конкретни мерки за защита на женската футболна индустрия", заявиха от ФИФПро.

Организацията е обезпокоена от липсата на глобални стандарти, които поставят жените в "голям риск от загуба на професията си".

"Поради по-слабо утвърдените професионални лиги, ниските заплати, по-тесния обхват на възможностите, неравномерните спонсорски сделки и по-малкото корпоративни инвестиции, крехкостта на женската футболна екосистема е незащитена от настоящата ситуация", заявиха още от ФИФПро.

"Освен ако няма конкретен ангажимент за стабилизиране на състезанията, икономическият застой в крайна сметка ще доведе до несъстоятелност на иначе печеливши и стабилни клубове на много пазари", допълниха от организацията.

Женският футбол ще се нуждае от "иновации и намеса от частния и публичния сектор, от политиците и управляващите органи, от телевизионни компании и спонсори".

"Докладът на ФИФПро относно подобряване на международните стандарти на професионалния женски футбол за 2020 година е отложен поради кризата в момента", съобщиха от съюза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3900

2

минувач

17.04 2020 в 06:26

Това същество на снимката няма нищо общо със жените. Грешка на природата...

5784

1

Бабатунде

16.04 2020 в 20:31

Жалко са лесбийките нема да има с какво да си изкарват парите и да проапгандират :) !