Трагична Аржентина загуби от Хърватия и е пред отпадане

OFFNews 21 юни 2018 в 23:02 4743 0

Отборът на Аржентина е пред отпадане от световното първенство в Русия, след като загуби с 0:3 от Хърватия във втория си мач от груповата фаза.

Тимът от Балканите постигна втори успех след победата с 0:2 над Нигерия и вече се класира на осминафиналите, след като си осигури първото място в групата.

Утре е и вторият мач от тази група между Исландия и Нигерия и от неговия резултат зависи до голяма степен кой ще е вторият отбор от потока, който ще продължи напред. В последния кръг Аржентина играе с Нигерия, а Исландия ще се срещне с вече класиралия се тим на Хърватия.

Аржентинците играха слабо на фона на залога от мача, а под всички на терена беше мегазвездата на Барселона Лионел Меси, който сякаш отсъстваше от играта.

Играта през първото полувреме вървеше равна, с лек превес на Аржентина, макар и по-опасните положения да бяха създадени от хърватите.

След почивката дойде ключовият момент в 53-та минута, когато Анте Ребич се възползва от безумна грешка на вратаря на южноамериканците Вили Кабайеро и откри резултата. Стражът се опита да прехвърли Ребич, който с удар от въздуха прати топката в мрежата му.

Аржентинците се опитаха да потърсят изравнителен гол, но бяха напълно безидейни в атака, докато играчите на Хърватия бяха опасни на контраатака и реализираха втори гол в 80-та минута, когато Лука Модрич отбеляза със страхотен изстрел от далечно разстояние.

Това съвсем не беше краят на унижението за двукратните световни шампиони, след като в продължението на двубоя Иван Ракитич оформи крайното 3:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови