ЦСКА спечели срещу Етър и остана лидер

OFFNews 26 ноември 2023 в 19:38 1185 0

ЦСКА

Снимка Официален сайт на ЦСКА

ЦСКА спечели маратонския мач

Отборът на ЦСКА се наложи с 2:0 над последния в Първа лига Етър (Велико Търново) в среща от 18-ия кръг, която започна вчера, беше прекратена заради лошото време и днес доиграна.

Трудните условия създадоха проблеми и на двата отбора, а успехът на домакините дойде в последните 6 минути, когато вкараха Джонатан Линдсет и Християн Петров.

С победата ЦСКА събира 41 точки и има 5 точки преднина над Черно море (Варна) и Лудогорец, които играят по-късно днес и утре.

Мачът се игра в два дни заради лошите атмосферни условия. В събота, когато двата отбора излязоха по програма, обилният снеговалеж направи игрището невъзможно въпреки усилията на домакините от ЦСКА да го подготвят.

В осмата минута Георги Александров направи грубо нарушение срещу Марселино Кареасо, за което беше официално предупреден. Главният съдия Кристиян Колев с помощта на ВАР прегледа отново ситуацията и отстрани футболиста на гостите от игра с червен картон.

След това домакините бяха по-активни, но не можаха да открият резултата. В 28-ата минута Етър пропусна да се разпише. Мартин Тошев стреля в страничния стълб, а веднага след това Шахредин Букхолда пропусна да реализира на празна врата. Три минути преди почивката Мартин Величков се намеси решително след опит за гол на Тобиас Хайнц.

В неделя вечер теренът беше изчистен, температурите много ниски, но не валеше и съдията Кристиян Колев от Пловдив изведе 21 футболисти на терена. Три минути след началото на второто полувреме Дюкенс Назон се озова в добра ситуация и стреля, но вратарят Величков спаси. След час игра се откри шанс и за гостите, като Мартин Тошев се отскубна от Брайън Кордоба, но топката излезе в аут. Последва активизация на Тобиас Хайнц, който сам реши да играе в две ситуации. В 72-ата минута изстрелът му мина близо до гредата на Величков.

В 83-ата минута ЦСКА най-после поведе в резултата. Иван Турицов проби мощно по десния фланг и центрира остро. Защитата на Етър изостана и сякаш не следеше топката, а Джонатан Линдсет се включи вместо пасивния бранител на гостите Георги Ангелов и с глава от 3 метра прати топката във вратата на Величков.

Три минути по-късно армейците удвоиха преднината си чрез младия защитник Християн Петров. След изпълнение на ъглов удар топката попадна в Тобиас Хайнц, който я даде назад към границата на наказателното поле. Оттам я посрещна Петров, който я вкара във вратата и благодарение на рикошета в крака на Ловре Кнежевич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки