ЦСКА София оскуба "канарчетата"

OFFNews 30 юли 2017 в 20:35 2637 0

Жесток бой отнесе отборът на Ботев Пловдив в базата си в Коматево от вицешампиона ЦСКА София в двубой от третия кръг на Първа лига.

Столичани разгромиха участника ни в Лига Европа с 6:2 и върнаха надеждите на феновете си, че имат сили да се преборят за шампионската титла. Дори и опитите на рефера да повлияе на резултата не помогнаха на пловдивчани, които имат оправдание с това, че им предстои мач реванш с португалския Маритимо.

В герой за тима от Борисовата градина се превърна бразилският таран Фернандо Каранга, който отбеляза хеттрик, преди да напусне терена поради контузия. Два гола добави Кирил Десподов, а с един се отчете Тиаго Родригес. За домакините се разписаха Лъчезар Балтанов и Омар Косоко.

ЦСКА можеше да направи успеха си още по-убедителен, но два гола на Каранга бяха отменени поради засада, а веднъж и гредата спаси пловдивчани от попадение.

Футболистите на Стамен Белчев пък пропуснаха още 3-4 отлични възможности за гол. ЦСКА поведе с 2:0, след което резултатът беше намален с цената на нарушение в атака на играчите на Ботев. Малко по-късно реферът не отсъди и дузпа или поне нарушение срещу Фернандо Каранга в наказателното поле.

Пловдивчани обаче така и не се възползваха от подаръците, а разгромът настъпи след изключително глупавата постъпка на Йордан Минев, който реши да дава съвети на съдията как да си върши работата в 54-ата минута. Той получи жълт картон, а репликите му донесоха още един.

Следващият мач на ЦСКА е на стадион "Българска армия" срещу Локомотив (Пловдив). Двубоят е на 6 август (неделя) от 20:00 часа.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЦСКА-СОФИЯ 2:6

0:1 Фернандо Каранга 13
0:2 Тиаго Родригес 29
1:2 Лъчезар Балтанов 39
1:3 Фернандо Каранга 61 д.
1:4 Фернандо Каранга 69
2:4 Омар Косоко 75
2:5 Кирил Десподов 85
2:6 Кирил Десподов 90

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови