ЦСКА-София излезе начело в Първа лига

OFFNews 30 август 2020 в 22:41 2087 0

Отборът на ЦСКА-София е новият лидер в Първа лига, след като победи драматично Славия с 1:0 на стадион "Българска армия" в столичното дерби от четвъртия кръг.

С успеха червените събраха 10 точки и са еднолично на върха. Отборите на Лудогорец и Локомотив (Пд) делят второто място, като имат по 9 точки.

Победата не дойде никак лесно за домакините, които играха цяло второ полувреме с човек по-малко. Юнус Санкаре беше изгонен пресилено с втори жълт картон в 43-ата минута.

Победното попадение дойде в добавеното време, когато Венцислав Бенгюзов си вкара автогол.

"С оглед на развитието на мача победата бе много трудна и много сладка. Бях доволен от играта до момента, в който получихме червения картон. Но все пак имаме още какво да подобряваме. След червения картон беше много трудно, но бях сигурен, че ако останем компактни, ще победим.

Преди червения картон на моменти играехме много бавно, трудно владеехме топката дълго време и това може би малко ни изнерви. Не е лошо, че печелим накрая. Имаме характер и не се отказваме до последно. На всички ни се иска да печелим лесно.

Футболистите и те искат да вкараме два-три гола още до почивката, но важното е, че все пак печелим. Надявам се в паузата за националните отбори да подобрим още някои елементи и да подобрим синхрона. Днес липсваха Занев, който е с настинка, и Тиаго, който е контузен", коментира треньорът на червените Стамен Белчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови