ЦСКА-София е новият лидер в Първа лига

OFFNEWS 26 август 2017 в 21:56 1100 0

Отборът на ЦСКА-София разгроми като гост Берое с 3:0 и измести Черно море от върха в класирането в Първа лига след изиграването на първите седем кръга. Столичани събраха актив от 16 точки и водят с две пред “моряците” на Георги Иванов - Гонзо, които утре приемат новака Септември (София). Берое пък е шести с 10 точки.

Срещата започна с опасност пред вратата на ЦСКА-София, но Витаутас Черниаускас спаси опасен удар на Мартин Камбуров, след което "червените" организираха три много опасни нападения. Георги Динков спря първото с шпагат, Рубен Пинто пропусна да се разпише при второто с диагонален удар, а третото завърши с автогол на японеца Кохей Като.

Той опита да изчисти остро центриране на Густаво Кулма, но засече топката във вратата на Берое. Заралии отвърнаха с натиск, но не успяха да си реализират положенията. ЦСКА-София започна второто полувреме с гол, след като Фернандо Каранга получи топката в наказателното поле на домакините, овладя я на гърди и преодоля Душан Перниш за 2:0. Минути по-късно вратарят на Берое спаси много силен и опасен шут на Тиаго Родригес, но в 67-та той беше преодолян за трети път. Този път Бодуров вкара с топовен изстрел.

До края на мача ЦСКА-София продължи да доминира, но не вкара повече голове. Берое пропусна да намали след опасни удари на Антон Карачанаков и Мартин Камбуров.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови