ЦСКА се върна на победния път

OFFNews 26 август 2018 в 22:50 1498 0

Снимка cska.bg

Отборът на ЦСКА разгроми Верея с 4:0 Верея в двубой от шестия кръг на Първа лига и се завърна на победния път след загубата от Лудогорец с 0:1 в предишния кръг.

Два гола за "армейците" отбеляза младата звезда на ЦСКА Кирил Десподов. Той откри с глава в 17-ата минута, а малко след почивката удвои с бомбен шут под гредата. В 60-ата минута гредата спаси Верея от трето попадение след силен удар на Джеси. В 65-ата минута Кирил Десподов също пропусна да утрои резултата.

Логичното се случи само две минути по-късно. Мауридес чукна топката в наказателното поле, трима от Верея се засуетиха и Джеси се оказа най-съобразителен и я прати в мрежата.

Малко по-късно "червените" вкараха и четвърти гол, но той беше отменен поради засада. Пет минути преди края голмайсторът на ЦСКА Мауридес отбеляза деветия си гол за сезона, след като успя да прехвърли стража на гостите, а защитата не успя да изчисти топката.
С успеха ЦСКА събра 15 точки и е само на една от временния лидер Левски.

В другия мач от кръга днес шампионът Лудогорец завърши 0:0 срещу Славия в София и изостава на 5 точки от Левски и на 4 от ЦСКА. Двубоят на националния стадион "Васил Левски" ще се запомни с рекорда на вратаря на Славия Георги Петков, който стана най-възрастният футболист, играл в елитната ни група.

Двубоят не показа големи достойнства, като головите положения и пред двете врати липсваха. От Лудогорец обявиха, че приоритет на този етап е Лига Европа, където клубът от Разград е на прага на груповата фаза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews