ЦСКА се подсили с нов нападател

OFFNews 31 юли 2018 в 20:41 1959 0

Бразилският нападател Евандро Да Силва вече е футболист на ЦСКА, информира официалният сайт на клуба. Правата му бяха откупени от Коритиба и днес трансферът беше финализиран.

21-годишният голмайстор е бил част от разширения състав на мъжкия национален отбор на Бразилия за световните квалификации с Еквадор и Колумбия. Тогава той е повикан от новоназначения селекционер Тите. Преди това нападателят се е подготвял с тима за Олимпийските игри в Рио де Жанейро редом до Неймар.

До тези повиквателни се стига, след като Евандро изиграва силен дебютен сезон в Коритиба, като само за месец отбелязва 4 гола в 6 мача. В ЦСКА Евандро ще носи фланелката с номер 10.

Днес футболистът се включи в заниманието на тима на базата в Панчарево и ще бъде на разположение на Нестор Ел Маестро за двубоя от третия кръг на Първа лига срещу Дунав, който е в неделя (5 август) от 20:45 часа на "Армията".

"За първи път ще играя извън бразилското първенство и се надявам бързо да се адаптирам към обстановката и да бъда полезен на отбора. Радвам се, че тук има мои сънародници, които ще ми помогнат да свикна с живота в България. Ще дам всичко от себе си, за да допринеса за успехите на ЦСКА", сподели първите си впечатления от ЦСКА бразилският нападател.

Междувременно треньорът Нестор Ел Маестро определи група от 18 футболисти за гостуването на Адмира Вакер. Реваншът от втория квалификационен кръг на Лига Европа е в четвъртък (2 август) от 20:00 часа българско време (19:00 часа австрийско) на "Бундесщадион Зюдщат".

Групата за мача: Витаутас Черниаускас, Данте Стипица, Борис Секулич, Стивън Перейра, Божидар Чорбаджийски, Пламен Гълъбов, Жеферсон Телес, Ангел Лясков, Александър Дюлгеров, Валентин Антов, Жанио Бикел, Рубен Пинто, Едвин Джеси, Жоржиньо, Тонислав Йорданов, Тиаго Родригес, Кирил Десподов, Мауридес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови