ЦСКА с трудна победа над Левски

OFFNews 18 декември 2020 в 20:20 1734 0

Снимка БТА

ЦСКА София победи Левски с 1:0 и се доближи на три точки от лидера в българската футболна Първа лига - Лудогорец, който е с 36. Втори е Локомотив Пд с 33.

На Националния стадион "Васил Левски" "червените" доминираха през първата част и опазиха преднината си след почивката, въпреки че останаха с човек по-малко, за да запишат шести пореден успех в първенството, съобщава БНТ.

"Армейците" бяха определяни за явен фаворит преди началото на двубоя и започнаха с по-голямо самочувствие, като след 15-та минута наложиха натиск, който даде резултат в 20-та минута, когато голмайсторът на тима Али Соу направи самостоятелен пробив и го завърши със силен изстрел с десния крак, като вратарят на "сините" Николай Михайлов се намеси слабо при удара.

Капитанът на Левски изкупи вината си в 34-та минута, когато спаси дузпа, изпълнена от Тиаго Родригеш, а повторенията показаха, че нарушението на Мартин Петков по-скоро е извън наказателното поле.

Възпитаниците на Славиша Стоянович се стабилизираха след почивката и бяха по-активни в търсене на обрат, но трудно стигаха до чисти голови положения.

В 74-та минута ЦСКА остана с човек по-малко след втори жълт картон на Амос Юга, а в оставащите минути "сините" натиснаха, но така и не успяха да стигнат до изравнителен гол.

В крайна сметка тимът на Бруно Акрапович спечели с 1:0 и ще зимува на трето място в класирането с равен брой точки с втория Локомотив (Пловдив) - 33.

От своя страна Левски регистрира девета загуба от началото на сезона и остава на 9-та позиция с актив от 15 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови