ЦСКА разгроми Монтана, Берое изгони Херо

OFFNews 21 април 2021 в 20:43 2424 0

Отборът на ЦСКА разгроми Монтана с 6:0 на "Българска армия" в мач от 25-ия кръг на Първа лига и си върна третото място във временното класиране. "Червените" вече са с две точки пред отбора на Арда, който надви Етър с 3:2 във вторник в Кърджали.

Първият гол падна в 13-ата минута, когато Федерико Варела центрира от ъглов удар, а Мано Кох надскочи персоналния си пазач Йордан Йорданов и се разписа с глава. Тибо Вион пък удвои преднината на "червените" в 36-та минута с шут от далечно разстояние, който се отклони от тялото на Иван Михов и топката прехвърли Благой Макенджиев с красива парабола.

Греъм Кери се разписа за 3:0 в 51-та минута. Той получи пас зад защитата от Федерико Варела и преодоля Макенджиев за трети път в мача, а в 75-та минута се разписа и вторият централен защитник Юрген Матей след асистенция на Греъм Кери.

Жорди Кайседо бе задържан в наказателното поле от Раян Сенхаджи и вкара сам петия гол в 90-ата минута, а секунди по-късно се разписа отново след асистенция на Иван Турицов за крайното 6:0.

Монтана остана на последно място в класирането с 19 точки и две по-малко от Етър.

В друг мач от кръга Берое загуби в Стара Загора от Царско село с 0:1, което доведе до освобождаването по взаимно съгласие на треньора Димитър Димитров - Херо и неговия щаб.

Най-вероятно Берое ще бъде воден от Слави Жеков, който е играл за клуба и в момента работи в детско - юношеската школа, пише БТА. Той е треньор на юношите до 17 години, които са в средата на класирането на Елитната група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews