ЦСКА продава Али Соу за 4 милиона евро

OFFNews 14 януари 2020 в 08:23 1947 0

ЦСКА се е разбрал с Ал Ахли за продажбата на Али Соу, пишат медиите в Египет, цитирани от "Тема Спорт".

Един от водещите спортни сайтове в страната Elwatan Sport съобщи вчера в 16:30 часа, че двата клуба са си стиснали ръцете, а сделката ще е на стойност 4 млн. евро. Соу пък ще подпише договор за 4,5 години. От медията уточняват, че остава единствено Бордът на директорите на Ал Ахли да одобри трансфера.

Шефът в египетския гранд Амир Тауфик е пътувал до София, за да финализира преговорите. Тази информация беше съобщена от известния бивш вратар Ахмед Шобеир, който пази на световното през 1990 година, а сега е тв журналист. Големият страж с над 100 мача за Египет написа: “Директорът, който отговаря за подписването на договори в Ал Ахли - Амир Тауфик, е заминал за България, за да завърши преговорите с ЦСКА за Али Соу”.

Новината беше подета от редица други египетски медии, а Elwatan Sport я разви с още информация вчера следобед. Колегите обявиха: “Директорът в Ал Ахли Амир Тауфик съумя да финализира преговорите с ЦСКА за Али Соу. Египетският гранд ще закупи правата на гамбийския нападател. Двата клуба са се разбрали за трансферна сума в размер на 4 млн. евро. Договорът на Соу с Ал Ахли ще е за 4,5 години, пише "Тема Спорт".

Първоначално клубът от Кайро е предложил 2,5 млн., а от ЦСКА са пожелали по-висока сума. Исканията на българите обаче са нараснали, след като са получили и други оферти за Соу. В крайна сметка след още преговори се е стигнало до споразумение за 4 млн. евро. Сделката единствено очаква финално одобрение от Борда на директорите на Ал Ахли”, пишат от Elwatan Sport. Медията има близо 1,5 млн. последователи във Фейсбук.

Соу завърши есента като водещ реализатор на ЦСКА в елита с 9 гола. Той е и №1 в отбора по попадения за 2019-а с 21. “Армейците” придобиха правата му от Киево точно преди година, като италианците запазиха процент от бъдеща трансферна сума.

Ако сделката стане окончателно факт, ЦСКА ще осъществи поредната си сериозна продажба през последните години. Миналия януари Кирил Десподов бе трансфериран в Каляри за 4 млн. евро.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови