ЦСКА продължава напред в Лига Европа, Славия отпадна

OFFNews 02 август 2018 в 21:58 2236 0

Отборът на ЦСКА постигна втори убедителен успех над австрийския Адмира Вакер и продължава в третия предварителен кръг на Лига Европа.

"Армейците" победиха с 3:1 в реванша на "Бундесщадион Зюдщат" и след 3:0 в София продължават напред с общ резултат 6:1. Съперник на ЦСКА в третия кръг ще бъде датския Копенхаген.

На "Бундесщадион Зюдщат" ЦСКА игра като у дома, тъй като на трибуните преобладаваха феновете на българския отбор, които създадоха отлично настроение на тима.

"Червените" стигнаха до откриване на резултата след четвърт час игра, след като Мауридес завърши контраатака на ЦСКА. Жоржиньо пое топката в центъра, напредна и намери Кирил Десподов за гърба на защитата. 21-годишният нападател стреля, но топката нацели гредата, а при добавката Мауридес не сбърка.

Резултатът се запази докрая, а на почивката треньорът Нестор Ел Маестро извади Десподов и пусна младия Валентин Антов в игра. ЦСКА продължи да търси попадение успя да удвои в 53-ата минута, след като отново Мауридес се разписа, възползвайки се от грешка в отбраната на Адмира.

Домакините успяха да намалят две минути по-късно чрез Синан Бакъш. Надеждите на австрийския тим обаче рухнаха в 80-ата минута, след като Жоржиньо оформи крайното 3:1 с елегантен гол, възползвайки се от подаване на Едвин Джеси.

АДМИРА ВАКЕР - ЦСКА 1:3

0:1 Мауридес 14
0:2 Мауридес 53
1:2 Бакъш 55
1:3 Жоржиньо 80

Малко по-рано през деня пък тимът на Славия загуби с 2:3 от Хайдук в мача реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа и с общ резултат 2:4 отпадна от надпреварата. “Белите” се представиха достойно в битката с хърватския гранд, но съперникът показа по-голяма успеваемост и реализира всичките си положения пред Антонис Стергиакис. За българите точни бяха Галин Иванов и Георги Йомов, докато за Хайдук на два пъти вкара Мийо Чакташ и Станко Юрич.

СЛАВИЯ - ХАЙДУК 2:3
0:1 Юрич (24)
1:1 Иванов (45-д)
1:2 Чакташ (55-д)
2:2 Йомов (70)
2:3 Чакташ (87)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews