Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ЦСКА постигна убедителен успех преди плейофите

OFFNews 08 май 2023 в 23:17 1191 0

цска

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Назон се отчете с хеттрик

С хеттрик на Дюкенс Назон ЦСКА постигна убедителен успех с 5:1 над Ботев Враца като домакин пред празни трибуни заради наказание в среща от последния 30-и кръг на шампионата в Първа лига и по този начин завърши на второ място преди старта на плейофите.

Футболистите на Саша Илич имат актив от 73 точки, докато лидер е Лудогорец с 74 пункта. Ботев Враца остава на 11-та позиция с 28 точки.

В 14-ата минута ЦСКА поведе в резултата. Иван Турицов бе точен от дузпа, след като Маурисио Гарсес бе съоборен в наказателното поле от Диего Фераресо.

Осем минути по-късно Дюкенс Назон на празна врата покачи на 2:0. Той бе точен при добавка, след като удар на Линдсет бе избит в гредата от Красими Костов.

В 52-ата минута ЦСКА стигна до трети гол. Мено Кох засече с глава центриране от корнер и не остави шансове на Костов.

Секунди след това се стигна и до четвърти гол за „армейците“. Фелипе сбърка и от това се възползва Гарсес. Бразилецът стреля в тялото на Костов, останал сам срещу него, но Назон се възползва от добавката и покачи на 4:0.

Ботев Враца върна едно попадение в 55-ата минута, когато Браян Мендоса бе изведен сам срещу Димитър Евтимов и не сбърка.

Четвърт час преди края ЦСКА направи резултата 5:1. Линдсет проби през центъра и подаде към Назон, който с удар в далечния ъгъл оформи своя хеттрик.

ЦСКА стартира в плейофите с домакинство на Черно море.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!