ЦСКА отпадна безславно от Европа след втора загуба от Сепси

OFFNews 03 август 2023 в 23:56 1472 0

Футбол

Снимка Официален сайт на ЦСКА

ЦСКА не защити големите си амбиции

Румънският Сепси елиминира ЦСКА във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Треньорската рокада при "армейците" и завръщането на Нестор Ел Маестро на мястото на Саша Илич не донесе очаквания импулс в играта на ЦСКА, тимът допусна поражение с 0:4 на реванша в Сфънту Георге и отпадна безславно още на старта на участието си в Европа с общ резултат 0:6.

На изпълненото до краен предел модерно съоръжение "Арена Сепси" в Сфънту Георге домакините действаха прибрано в своята половина и изчакваха удобни моменти за контраатака, подобно на първия мач в София и по същия начин стигнаха до категоричен успех с 4:0.

Именно при контраатака Мариуш Щефанеску бе изведен зад защитата на ЦСКА, финтира вратаря Густаво Бусато, който го фаулира и реферът от Албания Елдорян Хамити посочи бялата точка. Козмин Матей стреля ниско в долния десен ъгъл, Бусато хвана посоката, но не успя да отрази удара.

След попадението ЦСКА владееше инициативата, но така и не намери начин да пробие отлично подредената защита на домакините.

Сепси можеше да поведе още в четвъртата минута, след като Павол Шафранко бе изведе от ляво, но стреля покрай вратата. Само минута по-късно Дюкенс Назон получи възможност да стреля за ЦСКА, но не успя да порази целта.

"Армейците", които играха в резервния си черен екип, нямаше какво да губят и след почивката опитаха натиск, но отново крайно безидейно, на бавна скорост, без никаква изненада за отбраната на домакините.

Сепси се бранеше, но отново бе по-остър в атака и създаде добра възможност за гол в 58-а минута, когато Николае Паун бе в чиста позиция, но Бусато успя да скъси ъгъла и да отрази удара.

В 70-а минута домакините стигнаха до втори гол, с който окончателно сложиха край на интригата. Аднан Аганович бе оставен непокрит в наказателното поле и отблизо прати топката в мрежата на Бусато.

Носителят на Купата на Румъния стигна до трето попадение в последната минута на редовното време, когато за пореден път Сепси контраатакува на скорост и резервата Роланд Варга прати топката в мрежата.

В добавеното време реферът отсъди втора дузпа за Сепси за нарушение на Мено Кох и Исник Алими оформи крайното 4:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки