ЦСКА отново мечтае за титлата

OFFNEWS 18 май 2019 в 22:55 1361 0

Отборът на ЦСКА се доближи само на точка от лидера Лудогорец след икономична победа с 1:0 като гост на Берое. Така “червените” се възползваха от равенството 1:1 между “орлите” и Левски по-рано през деня и два кръга преди края отново мечтаят за титлата.

Двубоят в Стара Загора започна с превъзходство на гостите от София, които стигнаха до гол в 16-ата минута чрез Тиаго Родригес. Жоржиньо подаде отдясно съм Тиаго, Бандаловски не се намеси добре и португалският ас майсторски прати топката по земя в мрежата зад Душан Перниш. Берое създаде доста шансове да изравни, но нападателите в зелено нямаха късмет. През втората част домакините претендираха за дузпа за игра с ръка на Бикел, но реферът Никола Попов не видя умисъл в действията му, а и в действителност ситуацията не беше голова.

Така ЦСКА влиза в добро настроение в седмицата, в която предстои Вечно дерби с Левски във вторник на националния стадион “Васил Левски”.

“"В първите 16 минути не седяхме добре на терена, но след това накарахме ЦСКА да играе като тим от втората половина от таблицата. Но футболът е игра на голове и днес ни липсваха завършващите удари. Създадохме ситуации и бях сигурен, че ще вкараме, но не успяхме. Поздравявам играчите ми, след 16-ата минута имаше само един отбор на терена.

Съжалявам заради футболистите, те заслужаваха да победят. Днес ЦСКА ни победи само с името си, а не с футболни достойнства, Като отбор ние бяхме по-добри. Може би още не е дошло времето да печелим срещу водещите три отбора, но съм уверен, че и това ще се случи. Резултатите ще дойдат, ако се развиваме по този начин. Засега сме на четвърто място и ще направим всичко възможно, за да го задържим. За мен това четвърто място е като първо, ако изключим трите клуба преди нас, които ни превъзхождат многократно като бюджет и ДНК”, коментира треньорът на Берое Александър Томаш.

"Изключително важна победа на много негостоприемен стадион. Поздравявам целия отбор. Скъсихме дистанцията и вярвам, че в двата ни оставащи мача ще победим и ще станем шампиони. Играхме много организирано и чакахме своя шанс. През второто полувреме ни лиспваше завършващият удар, но това е много ценна победа срещу тим, който е във възход.

Доволен съм от всички в отбора, не само от хората в защита. Тиаго е футболист, който във всеки един момент може да даде голов пас и днес той бе човекът, който направи разликата между нас и Берое. От мача с Левски очаквам единствено и само победа. Вярвам, че ще направим всичко възможно, за да спечелим следващите ни два мача. Не искам да коментирам мача между Лудогорец и Левски, но е факт, че скъсихме разликата. Не мога да кажа дали Бодуров ще може да играе в мача с Левски.
Рано е още да коментираме селекцията, но се работи по нея. Ще привлечем качествени и добри футболисти”, каза от своя страна треньорът на ЦСКА Добромир Митов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови