ЦСКА надигна глава след бой над Витоша Бистрица

OFFNews 05 октомври 2019 в 21:21 1150 0

ЦСКА се съвзе след загубата от Берое и победи последния в класирането Витоша Бистрица с 4:0 на своя стадион "Българска армия" в в среща от 12-ия кръг на Ефбет Лига.

Така "червените" заемат четвъртото място в класирането с актив от 22 спечелени точки, като отборът е на 5 точки зад лидера в класирането Лудогорец. Витоша заема последното 14-о място със скромния актив от 3 спечелени точки след този мач.

Тони Уот откри още в 4-ата минута за домакините, а пък Албентоса удвои аванса на "армейците" с попадение в 19-ата. В 39-ата минута Малинов направи преднината на домакините класическа. За крайния резултат точен бе Евандро в 72-ата минута.

Официален дебют за ЦСКА в този мач направи австралийския национал Томи Юрич, който влезе като резерва.

Локомотив Пловдив записа четвърти пореден успех в първенството, след като се наложи с убедителното 5:0 над Етър във Велико Търново. Ален Ожболт (4) изведе пловдивчани напред в резултата, а Димитър Илиев (38) удвои.

Отново капитанът на Локо бе точен в добавеното време на първата част, отбелязвайки от дузпа. Стивън Езе (71) също се разписа във вратата на Христо Иванов. Нигериецът бе точен и в 88-ата минута след неубедителна намеса на вратаря на Етър.

Локомотив вече е в серия от четири поредни победи и пет мача, в които не познава вкуса на загубата.

Не така обаче стоят нещата при градския съперник. Ботев Пловдив бе разбит от Ботев Враца 0:3, което принуди около 200 привърженици на "канарчетата" да причакат отбора на Желко Петрович след поражението. Три полицейски буса пристигнаха, за да бранят Тодор Неделев и колегите му от фенския гняв.

Иначе в срещата герой за домакините стана резервата Петър Атанасов, който подаде за първото попадение, а след това сам реализира два гола. Даниел Генов даде аванс в 67-ата минута, докато Атанасов се разписа в 71-ата и 75-ата минути.

Преди това пък Еберт Кардосо беше изгонен в 33-ата минута и съвсем усложни ситуацията на гостите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови