ЦСКА кани легендата Люпко Петрович

OFFNews Последна промяна на 01 декември 2018 в 09:02 1113 0

ЦСКА води преговори със сръбския специалист Люпко Петрович. Клубът му е отправил предложение да стане съветник по спортно-техническите въпроси.

Dir.bg съобщи, че по-рано през седмицата Люпко е бил в София, като е преговарял със силния човек на “Армията” Гриша Ганчев. Информацията бе потвърдена и от “Тема спорт”. Наскоро 71-годишният сърбин обяви, че е уморен от треньорската професия и ако започне работа в нов клуб, няма да е на терена. Доскоро той беше в Руанда, като стана шампион на страната с местния тим на армията АПР.

Петрович се познава добре както с Ганев, така и с треньора на ЦСКА Нестор Ел Маестро. Люпко е работил три пъти като наставник в Литекс, докато Ганчев ръководеше клуба. Носителят на КЕШ като треньор на Цървена звезда пък е бил ментор на Ел Маестро в Сърбия.

Петрович е бил инструктор на Нестор, докато е карал курсове в страната преди малко повече от 5 години. Наскоро в свое интервю Ел Маестро призна, че Петрович се е отнасял доста строго към него, а Люпко заяви, че го е правил умишлено - за да види реакцията на младия треньор.