ЦСКА изтръгна победата в Русе (видео)

OFFNews 24 ноември 2018 в 18:39 1937 0

Отборът на ЦСКА продължи победния си ход в Първа лига, след като победи Дунав с 2:0 в двубой от 16-ия кръг, игран на градския стадион в Русе. Армейците откриха резултата в 40-та минута, когато Тиаго Родригес центрира от фаул, а Мауридес засече с глава и порази вратата на противника.

Едвин Джеси удвои преднината на "армейците" в 48-та минута, след като получи подаване от Мауридес.
В следващия кръг тимът на ЦСКА гостува на Славия. Двубоят ще се играе на 2 декември (неделя) от 17:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

След края на мача в Русе треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро не спести критики към своите футболисти.
"Доволен съм от резултата. Това не е лесен терен да се играе, не е лесно място да се победи. Много са важни тези три точки днес. Не контролирахме двубоя, поне не през първото полувреме, което не е много задоволително, но имахме контрол върху резултата. Това е важното. Особено сега в края на сезона трябва да взимаме всички мачове. Без излишни фойерверки показахме ефективност. Не е тайна, че Дунав не е най-добрият отбор при статичните положения в защита.

Но няма да споря, че не играхме добре. Всички обърнахме внимание на това на почивката. Беше 1:0, а когато ЦСКА поведе с 1:0, то печели мача в 95 процента от случаите, което е чудесно. Но това е футболът, понякога трудно вкарваш, както срещу Витоша, понякога от първия си удар, както днес. Не мога да избирам кога и как да вкарваме голове. Но докато го правим, няма да се оплаквам. Постигаме сухи мрежи, въпреки че не беше най-доброто ни представяне в защита.

Имаме 15 точки да спечелим преди Коледа и трябва да го направим. В мачовете до края на сезона очаквам да играем най-добрия си футбол и да спечелим мачовете си. Предстои ни мач със Славия, а Славия не е отбор във форма в момента. Но имат качества и показаха, че могат да играят срещу големите отбори", коментира младият специалист.

В друг мач от кръга днес отборът на Септември (София) записа важен успех с 2:1 над Черно море. Първото попадение на стадион "Васил Левски" реализира Жоржиньо (51). Десет минути по-късно обаче Борис Галчев изравни след добро изпълнение на пряк свободен удар, а малко преди края на срещата Ишмаел Байду донесе трите точки за състава на Христо Арангелов. В последния от програмата за деня двубой Лудогорец постигна изключително трудна победа с 1:0 като гост над Локомотив (Пловдив). Единственото попадение в Пловдив реализира Натанаел в 58-ата минута.

С успеха над Дунав ЦСКА събра 38 точки и върви втори в класирането, докато Дунав е 12-и с 14. Септември пък вече има 10 и е 13-и. Черно море е 7-и с 21.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови