ЦСКА и Лудогорец оставиха всичко за реванша

OFFNews 07 април 2021 в 21:56 2132 0

ЦСКА и Лудогорец завършиха наравно 1:1 в първи полуфинален сблъсък от турнира за Купата на България, игран на стадион "Българска армия" пред празни трибуни.

Първото полувреме завърши без попадение, а след почивката Лудогорец остана с човек по-малко, след като Бернард Текпетей получи втори жълт картон.

С човек повече, ЦСКА упражни натиск, който се материализира в 77-ата минута. Тогава Йомов подаде отдясно към Жеферсон, който намери Тиаго и капитанът на ЦСКА простреля безпощадно Кахлина за 1:0. Три минути по-късно Жул Кейта излезе очи в очи с вратаря на гостите, но стреля в тялото му и пропусна да реши мача.

В 83-ата минута Каули Оливейра се възползва от едно центриране от фаул и възстанови равенството. До края на срещата червените продължиха да атакуват и да търсят победата, но нямаха шанс и двубоят завърши наравно 1:1. Реваншът е след седмица в Разград.

"За мен играхме по-добре и заслужавахме да победим в този мач. И поне с разлика, но както винаги споделяме, дали треньори и футболисти, това е игра на голове. 1:1 - мачът е отворен, имаме втори мач и продължаваме в същата линия.

Това е добре, че превъзхождаме в статистиката. За 4-5 тренировки това е положителна оценка за тях. Изпълниха прекрасно всички указания и просто ни липсваше гола. Предполагам, съжаляваме всички. Разбира се, че искам такъв ЦСКА да вижда. Аз съм треньор, който обича агресивната игра, атакуващият футбол. Това го показва. Този футбол обичам и така тренирам момчетата.

Радвам се, че бързо се адаптираха към това, което им се задава. Искам да ги похваля, защото го заслужават. Играха много добре, много добре. Ние ще продължим да играем така във всеки един мач. Не се отклоняваме. Не се шегувам. Остават целите шампиони, купа", коментира треньорът на ЦСКА Любослав Пенев.

В първия полуфинал вчера Арда Кърджали и Славия завършиха 0:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!